Από: ΡΙΚ

Λετυμπιώτης: Πλησιάζουν τις ακτές της Γάζας τα σκάφη που απέπλευσαν από την Κύπρο - 332 τόνοι βοήθειας

Λετυμπιώτης: Πλησιάζουν τις ακτές της Γάζας τα σκάφη που απέπλευσαν από την Κύπρο - 332 τόνοι βοήθειας
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 31, 2024-20:07 View: 21

Πλησιάζουν τις ακτές της Γάζας τα τρία σκάφη που απέπλευσαν χθες το απόγευμα από την Κύπρο, φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια για τους άμαχους Παλαιστίνιους.

Και τα τρία σκάφη μεταφέρουν συνολικά 332 τόνους τροφίμων, σκηνές και εξοπλισμό για εκφόρτωσή τους, στο δεύτερο ταξίδι που γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ''Αμάλθεια''.

Τις υποδομές και την επιχειρησιακή δράση για υλοποίηση της Αμάλθεια θα δει από κοντά η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία φθάνει αύριο στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη.

Οι επαφές της αρχίζουν αύριο το βράδυ με συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Την Τρίτη, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί το λιμάνι Λάρνακας μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας και να ενταντικοποιηθούν τα δρομολόγια. Ανέφερε ακόμη ότι οι αρχές βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με το Ισραήλ, το οποίο ήρε μόνον για τα πλοία της ''Αμάλθεια'' τον σχεδόν επί δύο δεκαετίες ναυτικό αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα.

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

ΣΤΜ/ΜΒ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ