Από: ΔΗΚΟ

Τη διαδικτυακή του πρεμιέρα κάνει σήμερα το Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά

Τη διαδικτυακή του πρεμιέρα κάνει σήμερα το Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 29, 2024-13:52 View: 22

Φέρνουμε στο Επίκεντρο πρόσωπα με λόγο και άποψη για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες. Πρόσωπα από την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, την κοινωνία των πολιτών.

Κάθε Παρασκευή, με τον Θεόδωρο Μανιταρά, στο κανάλι YouTube του ΔΗΚΟ στο https://youtu.be/h_xB8tu71Vo

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

Στο Επίκεντρο ο Νικόλας Παπαδόπουλος

—————————————————-

Καλεσμένος στο πρώτο μας επεισόδιο δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, που μέσα από το νέο podcast του κόμματος βρήκε την ευκαιρία να στείλει στην κοινωνία μήνυμα δημοκρατικής αφύπνισης. 

«Εάν 50 χρόνια μετά την εισβολή και το πραξικόπημα, η κοινωνία δώσει ρόλο σε ένα ακροδεξιό κόμμα που θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθήσει τους θιασώτες του πραξικοπήματος και της χούντας, αυτό δεν αφορά μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα. Αφορά ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία και τη δημοκρατία στον τόπο μας (…) Και για αυτό καλούμε τον κόσμο σε δημοκρατική αφύπνιση»

Σε έναν διάλογο που ενημερώνει και εμπνέει, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θύμισε πού έχει οδηγήσει ο λαϊκισμός την Κύπρο κατά το παρελθόν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο 1974 και στο 2013, θέτοντας τελικά το δίλημμα στους πολίτες…

«Έχουμε να διαλέξουμε ως κοινωνία. Τις λύσεις του λαϊκισμού, που κάνουν τα πράγματα χειρότερα και από την άλλη έχουμε τις προτάσεις της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας που προτείνει το Δημοκρατικό Κόμμα, που επιλύουν τα προβλήματα στην πράξη»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος τόνισε ότι βασικό του μέλημα είναι να συμβάλει στην υλοποίηση ενός καλού κυβερνητικού προγράμματος, με θετικές υλοποιήσιμες προτάσεις που μπορούν πρακτικά να βοηθήσουν τον κόσμο, σημειώνοντας ότι επιτέλους επιλύονται σοβαρά και χρόνια προβλήματα, όπως το θέμα των εκποιήσεων, τα τετράμηνα, οι πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων, το μεταναστευτικό, η οικονομική ανασυγκρότηση κ.ο.κ.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία της Κύπρου για τον ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε για μια πρωτοβουλία «κορυφαίας σημασίας», αφενός επειδή θα βοηθήσει  ανθρώπους που αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν, αφετέρου γιατί συμβάλλει στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας.

«Μέσα σε λίγους μήνες αυτή η διακυβέρνηση μας έχει πάρει από τα χρυσά διαβατήρια και εκείνες τις σκιές στα εγκωμιαστικά σχόλια και τα συγχαρητήρια που μας δίνουν για την πρωτοβουλία του ανθρωπιστικού διαδρόμου»

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Θόδωρος Μανιταράς ζήτησε από τον Νικόλα Παπαδόπουλο να του εξομολογηθεί και την πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής του διαδρομής.

«Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η περίοδος του κουρέματος, του μνημονίου. Ένιωθα πραγματική πικρία και απογοήτευση. Πώς μια χώρα, που εντάχθηκε το 2004 στην ΕΕ με τα καλύτερα στατιστικά στοιχεία από όλες τις νέες 10 χώρες που έμπαιναν τότε στην Ευρώπη, κατέληξε μέσα σε λίγα χρόνια να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μνημονίου και της χρεοκοπίας»

Κάθε Παρασκευή, το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ θα είναι κοντά σας.

Μείνετε συντονισμένοι.

Γραφείο Τύπου

29 Μαρτίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ