Από: ΡΙΚ

Υπουργός Εσωτερικών: Ανάγκη να επανεξεταστεί το καθεστώς της Συρίας

Υπουργός Εσωτερικών: Ανάγκη να επανεξεταστεί το καθεστώς της Συρίας
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 04, 2024-21:54 View: 41

Την ανάγκη επανεξέτασης του καθεστώτος της Συρίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο - ακόμη και σε πιλοτική βάση - ορισμένες περιοχές της Συρίας να χαρακτηριστούν ως ασφαλείς, ώστε να καταστεί εφικτή η επαναπροώθηση Σύρων μεταναστών.

Ο κύριος Ιωάννου υπογράμμισε ότι οι συνεχείς ροές δια θαλάσσης, πλήττουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, καθώς και τα σημαντικά οφέλη από τη μέχρι στιγμής εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε σοβαρή ανησυχία αναφορικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και τη μεταναστευτική πίεση που δέχονται χώρες όπως ο Λίβανος, η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

Ειδικά όσον αφορά το Λίβανο, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι η χώρα φιλοξενεί περισσότερους από ενάμισι εκατομμύριο Σύρους και όπως προκύπτει από τις ροές που δέχεται η Κύπρος, φαίνεται πως το γειτονικό κράτος βρίσκεται στα όριά του ως προς τη διαχείριση των μεταναστών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ Μαρία Ψαρά

ΜΚ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ