Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 28, 2024-17:06 View: 19

O πολιτισμός μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη και ενίσχυση της παιδείας μας, ενώ μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα συνεισφοράς σε τομείς όπως ο τουρισμός και η οικονομική ανάπτυξη και πρόοδος της χώρας μας, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριος Καρογιάν και η Υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, εξέφρασε την ικανοποίηση του, για σειρά πρωτοβουλιών, δράσεων και ενεργειών που προωθεί το Υφυπουργείο Πολιτισμού για την ανάπτυξη και στήριξη του πολιτισμού, διαβεβαιώνοντας, ότι η Παράταξη θα σταθεί συμβλητική και ωφέλιμη ώστε να γίνουν τα σωστά βήματα και να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη για να στηριχθεί ο τομέας του πολιτισμού.

Υπογράμμισε, δε, την σημαντικότητα της ενάσκησης πολιτιστικής διπλωματίας, και την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την προώθηση του Κυπριακού Πολιτισμού στο εξωτερικό. Ο κύριος Καρογιάν, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ελλάδας, τονίζοντας την ανάγκη ο πολιτισμός να μπει ως κεφάλαιο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ώστε στο άμεσο μέλλον να αντληθούν κονδύλια. 

Σεβόμενος, όπως είπε, τους ανθρώπους του πολιτισμού της Κύπρου, εκτιμώντας την προσφορά και το έργο τους και με το βλέμμα στους νέους καλλιτέχνες που επίσης θα πρέπει να τύχουν στήριξης, θα καταβάλει προσπάθειες για επίλυση των θεμάτων που απασχολούν την πολιτιστική κοινότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ