Από: ΔΗΠΑ

ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 21, 2024-14:18 View: 23

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παράταση των μέτρων οικονομικής στήριξης των νοικοκυριών.

Το γενναιόδωρο πακέτο κυβερνητικών μέτρων του περασμένου Οκτωβρίου 2023, το οποίο κινήθηκε εντός του απαιτούμενου πλαισίου δημοσιονομικής σταθερότητας και πειθαρχίας, προσαρμόστηκε και ενισχύθηκε με επιπρόσθετα μέτρα, με τρόπο που να συνεχίσει να στηρίζει την κυπριακή κοινωνία.   

Πέραν της παράτασης της επιδότησης ρεύματος και καυσίμων, ιδιαίτερα θετικές είναι οι νέες εξαγγελίες για ενίσχυση του προσφυγικού κόσμου και άλλων στοχευμένων ομάδων του πληθυσμού, όπως και η κατάργηση του ετήσιου εταιρικού τέλους. 

Επιπλέον, θετικά αποτιμούμε την εξέλιξη σε σχέση με την επιδότηση επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια, μετά από την έγκριση του σχεδίου από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαικής Επιτροπής. Η επιδότηση επιτοκίων, για όσο διάστημα συνεχίζεται η αυξητική τάση ελέω πληθωρισμού, είναι αναγκαίο μέτρο που θα πρέπει να επεκταθεί σε ευρύτερη μάζα επηρεαζόμενων και πέραν από τους υφιστάμενους δικαιούχους.

Παράλληλα, σημειώνουμε με ευαρέσκεια το γεγονός ότι εισακούστηκαν και υιοθετήθηκαν εισηγήσεις μας και παρόλο που τα μέτρα δεν είναι εξαντλητικά, θα συνεχίσουν να προσφέρουν αναγκαίες οικονομικές «ανάσες» στα κυπριακά νοικοκυριά.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ