Από: ΡΙΚ

59 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον Αύγουστο του 1964 και το ολοκαύτωμα της Τηλλυρίας από τουρκικούς βομβαρδισμούς

59 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον Αύγουστο του 1964 και το ολοκαύτωμα της Τηλλυρίας από τουρκικούς βομβαρδισμούς
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 08, 2023-08:36 View: 61

Η ογδόη Αυγούστου έχει παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας ως μια μαύρη μέρα εφόσον σηματοδοτεί τους βομβαρδισμούς κατά αμάχων στην περιοχή της Τηλλυρίας από την τουρκική πολεμική αεροπορία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ.

Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του, ανεφέρει  εμπρηστικές βόμβες ναπάλμ που εξαπέλυσε η Τουρκία το 1964 σκόρπισαν τον θάνατο και τον όλεθρο σε ολόκληρη την περιοχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Το ΔΗΚΟ επισημαίνει πως 59 χρόνια μετά τους άνανδρους Τουρκικούς βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας το Δημοκρατικό Κόμμα, τιμά τους ηρωικούς νεκρούς -εθνοφρουρούς και πολίτες- που αντιστάθηκαν με απαράμιλλη αυτοθυσία, προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ΕΔΕΚ στην ανακοίνωση της σημειώνει πως μετά την τουρκοανταρσία του 1964, η μανία της Τουρκίας να δημιουργήσει προγεφυρώματα επί του εδάφους, εκδηλώθηκε με τους βομβαρδισμούς της  Τηλλυρίας, κυρίως κατά αμάχων.

Το Κινημα οικολόγων στην δική του ανακοινωση τονίζει πως  στηρίζει το αίτημα των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων κατοίκων της περιοχής Τηλλυρίας – Λεύκας – Πόλης Χρυσοχούς για διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων – ακόμα και υπό καθεστώς απλής διέλευσης.

ΓΑ/ΠΠ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ