Από: KitasWeather

Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το διήμερο Κυριακή/Δευτέρα – Μικρά σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας

Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το διήμερο Κυριακή/Δευτέρα – Μικρά σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 01, 2023-16:00 View: 68

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο 10ήμερο αναμένονται ως επί το πλείστον καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας με γενικά ηλιόλουστο καιρό ενώ πιθανότητες μεμονωμένων βροχών παρουσιάζονται το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα και πιθανόν προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά ή και στο εσωτερικό κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες ηνέρες, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ τάση ανόδου της θερμοκρασίας φαίνεται προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Τάση πτώσης της θερμοκρασίας φαίνεται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Αύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές εκτός από το Τρόοδος (1900 μέτρα) όπου η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 20%. Τοπικά το βράδυ κυρίως στα δυτικά και ανατολικά θα σχηματιστεί χαμηλή νέφωση, η οποία στα δυτικά θα είναι κατά διαστήματα αυξημένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρώς άνοδο, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω στο εσωτερικό, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32-35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές εκτός από τη Λευκωσία και το Τρόοδος (1900 μέτρα) όπου η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 25-40% (αναλόγως περιοχής). Τοπικά κυρίως στα ανατολικά θα σχηματιστεί χαμηλή νέφωση κατά τις αυγινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρώς πτώση, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31-34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε δυτικά και βόρεια τμήματα της οροσειράς του Τροόδους με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται στις πλείστες περιοχές από 0-20% (αναλόγως περιοχής) ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 30%. Τοπικά κυρίως στα ανατολικά θα σχηματιστεί χαμηλή νέφωση κατά τις αυγινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31-33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα) και Λευκωσία, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω στο εσωτερικό, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32-34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, φαίνεται πως θα επικρατεί ηλιόλουστος καιρός. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει άνοδο το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, για να κυμανθεί σε επίπεδα πιο πάνω της κανονικής.

Το τελευταίο 3ήμερο της πρόγνωσης, φαίνεται πως θα συνεχίσουν οι καλές καιρικές συνθήκες στις πλείστες περιοχές, ωστόσο παρουσιάζεται μικρή αύξηση των πιθανοτήτων βροχής κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει σταδιακή πτώση με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν γενικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, ενώ κυρίως το επόμενο διήμερο αναμένονται ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα και παροδικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στη Λευκωσία θα κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα τις επόμενες ημέρες ενώ πρόσκαιρη πτώση σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Νέα αύξηση του σημείου δρόσου σε μέτρια επίπεδα αναμένεται στο τέλος της πρόγνωσης. Στο Τρόοδος, το σημείο δρόσου θα κυμαίνεται κυρίως σε χαμηλά επίπεδα με τάση πρόσκαιρης πτώσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ενώ στα παράλια, το σημείο δρόσου θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα (αναλόγως περιοχής και ημέρας).

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος (1900 μέτρα).

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather