Από: KitasWeather

Τοπικές βροχές/καταιγίδες την Παρασκευή – Μικρή πτώση θερμοκρασίας αλλά παραμένει πάνω της κανονικής

Τοπικές βροχές/καταιγίδες την Παρασκευή – Μικρή πτώση θερμοκρασίας αλλά παραμένει πάνω της κανονικής
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 07, 2024-12:13 View: 24

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται στην περιοχή μας μέχρι και αύριο την Πέμπτη, με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και διαστήματα αυξημένων νεφώσεων, με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σήμερα ενώ αύριο Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα πάνω της κανονικής. Την Παρασκευή, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες ενώ το Σάββατο η σφήνα ύφεσης υποχωρεί ανατολικότερα, με την πιθανότητα λίγων μεμονωμένων βροχών και πάλι κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα Τετάρτη, η ημέρα ξεκίνησε με αυξημένη ηλιοφάνεια στο ανατολικό 1/2 του νησιού ενώ στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/3 του νησιού παρατηρούνται από το πρωί αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.

Σταδιακά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις βραδινές ώρες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά ενώ τοπικά στο εσωτερικό και ανατολικά θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τετάρτη (07/02/2024)

Αύριο Πέμπτη, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα βρίσκεται στον Ελλαδικό χώρο κινούμενη ανατολικότερα προς την περιοχή μας.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές λεπτές νεφώσεις ενώ κυρίως στα δυτικά θα παρατηρούνται και αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρώς πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Πέμπτη (08/02/2024)

Την Παρασκευή, η σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά/νοτιοανατολικά και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Tα όποια φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ενώ σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας, τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονιού.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (09/02/2024)

Το Σάββατο, η σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα αρχίσει να απομακρύνεται από την περιοχή μας, ωστόσο αναμένονται σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και νοτιότερα πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πάνω της κανονικής.

Την Κυριακή, σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την αυξημένη ηλιοφάνεια αρχικά ενώ προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρηθούν αυξημένες υψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather