Από: ΔΗΠΑ

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 07, 2024-12:43 View: 23

Με αφορμή την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος που τελούσε εικονικούς γάμους στην Κύπρο, η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα όπως μπουν στον μικροσκόπιο όλοι οι Δήμοι και αρμόδιοι φορείς, με στόχο να αποτραπεί περαιτέρω κατάχρηση του συστήματος και να παταχθεί παραδειγματικά η παρανομία, με παράλληλη θέσπιση επιπρόσθετων εργαλείων, νομικών και άλλων, όπου χρειάζεται.  

Οι εικονικοί γάμοι, σύμφωνα με τα στατιστικά των τελευταίων ετών, εξελίσσονται σε μάστιγα που συντείνει στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και ως τέτοιο φαινόμενο επηρεάζει πρωτίστως την οικονομία και την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Παρότι το 2021 το ΥΠΕΣ εισήγαγε νομοθετικές ρυθμίσεις για αυστηροποίηση του πλαισίου τέλεσης γάμου υπηκόων τρίτων χωρών με Κύπριους ή άλλους Ευρωπαίους πολίτες στο νησί, εντούτοις θα πρέπει να μελετηθεί εάν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές ή εάν το πρόβλημα έγκειται μόνο στην απουσία αυστηρότερων ελέγχων.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, καλεί το ΥΠΕΣ, να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για ελαχιστοποίηση του προβλήματος, αξιοποιώντας ταυτόχρονα μεθόδους πρόληψης, μέσω επαρκούς πληροφόρησης και ανάδειξης των αυστηρών ποινών που πρέπει να επιβάλλονται. Επιπλέον, κρίνουμε χρήσιμο να εντείνει τη συνεργασία µε άλλες χώρες για την παροχή στοιχείων και τεχνογνωσίας για τον περιορισμό του φαινομένου.

Υπογραμμίζουμε δε, την αναγκαιότητα, όπως τιμωρούνται παραδειγματικά, σε όσους κλείνουν τα μάτια και προβαίνουν στην τέλεση εικονικών γάμων, αλλά και σε όσους δεν διενήργησαν την δέουσα έρευνα επιβάλλοντάς τους ανάλογες κυρώσεις.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ