Από: ΕΔΕΚ

Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού διεκδικούσαν το αυτονόητο, να είναι ελεύθεροι στην ίδια τους την πατρίδα

Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού διεκδικούσαν το αυτονόητο, να είναι ελεύθεροι στην ίδια τους την πατρίδα
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 01, 1970-03:00 View: 85

Είκοσι επτά χρόνια πέρασαν από τότε που ο βάρβαρος όχλος των γκρίζων λύκων στις 11 Αυγούστου και οι σφαίρες αξιωματούχων του ψευδοκράτους στις 14 Αυγούστου, δολοφόνησαν άνανδρα τους διαδηλωτές της ελευθερίας, Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, κατατάσσοντας τους στο πάνθεο των ηρωομαρτύρων του αγώνα της Κύπρου για απελευθέρωση από την τουρκική κατοχή.

Μέσα από τη θλίψη που προκαλεί η ανάμνηση εκείνων των δύο μαύρων ημερών του Αυγούστου του 1996 και αν πραγματικά θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη των δύο παλληκαριών, οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από τη θυσία τους.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας μας θα ευοδωθεί μόνο εάν επιτευχθεί λύση, που να προνοεί πλήρη αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού και των εποίκων (κάποιοι εκ των οποίων ήταν ανάμεσα στους δολοφόνους του Τάσου και του Σολωμού) και κατάργηση των εγγυήσεων.

Οφείλουμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θα εμπιστευτούμε νεφελώδεις υποσχέσεις, γιατί απλούστατα δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την Τουρκία και τα φερέφωνα της στα κατεχόμενα και ως εκ τούτου οι πιο πάνω πρόνοιες μιας λύσης, πρέπει να υλοποιηθούν πριν την εφαρμογή της λύσης.

Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού ζητούσαν και διεκδικούσαν το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο, να είναι ελεύθεροι στην ίδια τους την πατρίδα και αυτόν τον πόθο τους τον πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Θα τους δικαιώσουμε μόνο εάν μετατρέψουμε τον πόθο τους – που είναι και δικός μας – σε πραγματικότητα.     

                                                                                                                 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 11 Αυγούστου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΔΕΚ