Από: ΔΗΠΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 20, 2023-14:07 View: 62

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αύξηση του Κατώτατου μισθού, κατά 6%,  κινείται προς την ορθή κατεύθυνση και είναι εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε, ως Δημοκρατική Παράταξη.

Πέραν των εικοσιπέντε χιλιάδων συμπατριωτών μας, ως επί τω πλείστο ευάλωτοι, χωρίς προστασία συλλογικής σύμβασης, αναμένεται να επωφεληθούν, κάτι που αναμφίβολα μας ικανοποιεί. Αποτελεί, αναντίλεκτα, ενδεικτικό στοιχείο αναγνώρισης της ανάγκης ενίσχυσης των χαμηλότερων κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων του πληθυσμού και έμπρακτης εφαρμογής ανθρωποκεντρικής πολιτικής.

Θετικό στοιχείο, ταυτόχρονα, αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να διασυνδέσει τον Κατώτατο Μισθό με την αύξηση του ΑΕΠ και την εξελικτική πορεία της κυπριακής οικονομίας, κάτι που θα καταστήσει το θεσμό πιο αντιπροσωπευτικό προς τις ανάγκες των δικαιούχων και τις δυνατότητες της οικονομίας.

Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αποτελεί καθοδηγητικό φάρο και αποδεικτικό στοιχείο για τις ευεργετικές ιδιότητες του εποικοδομητικού διαλόγου και της επιμονής σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις.    

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αναγνωρίζουμε ότι η εικόνα της κυπριακής οικονομίας βελτιώνεται διαρκώς χάρη και στις θυσίες του κυπριακού λαού, πέραν της υπεύθυνης και νοικοκυρεμένης διαχείρισης της σημερινής διακυβέρνησης. Αυτές τις θυσίες ακριβώς πρέπει να προστατέψουμε, αλλά και να επιβραβεύσουμε ως Πολιτεία, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ