Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 11, 2023-13:40 View: 49

Εντατικούς ελέγχους κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και της αισχροκέρδειας ενόψει γιορτών, ζητά ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια και συνεπώς το υψηλό κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, ο κύριος Μουσιούττας, ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες από μέρους της κυβέρνησης και της Βουλής για να σμικρυνθεί το κόστος του καλαθιού της νοικοκυράς, ωστόσο χρειάζονται έλεγχοι κατά πόσο τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί υλοποιούνται προς όφελος των καταναλωτών.

Ο κύριος Μουσιούττας, ζήτησε επιτακτικά την προστασία της οικογένειας από την ακρίβεια και τον εισαγόμενο πληθωρισμό και αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και της αισχροκέρδειας, μέσω αυστηρότερων και συνδυαστικών ελέγχων στην αγορά.

Κατήγγειλε μάλιστα, περιπτώσεις στην αγορά που αντί να μειωθούν οι τιμές, αυτές αυξήθηκαν και υπέδειξε ότι πρέπει να αναλάβουν δράση οι αρμόδιες αρχές για περαιτέρω ελέγχους και επιβολή αυστηρότερων και αποτρεπτικότερων ποινών.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε, πως είναι πολύ σημαντικό το κράτος να αυξήσει την φοροεισπρακτική του ικανότητα, καθώς η δημοσιονομική πολιτική του καταρτίζεται και ασκείται σε μεγάλο βαθμό στη βάση των φορολογικών εσόδων που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ