Από: KitasWeather

Νέα, αδύναμη διαταραχή αρχές της νέας εβδομάδας – Ακολουθεί βελτιωμένος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας

Νέα, αδύναμη διαταραχή αρχές της νέας εβδομάδας – Ακολουθεί βελτιωμένος καιρός και άνοδος θερμοκρασίας
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 08, 2023-20:00 View: 70

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το Σ/Κ αναμένεται βελτιωμένος καιρός, ωστόσο αύριο Σάββατο θα παρατηρηθούν κυρίως αρχικά ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές. Παράλληλα, μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας αύριο Σάββατο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση αύριο ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη, νέα μικροδιαταραχή αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας με κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές ενώ από την Τετάρτη και μέχρι σχεδόν τα τέλη της εβδομάδας φαίνεται βελτιωμένος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας. Πιθανότητα πτώσης της θερμοκρασίας και μικρής αύξηση των πιθανοτήτων βροχής φαίνεται το τελευταίο 2ήμερο της πρόγνωσης.

Αύριο Σάββατο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό/βορειοδυτικό 1/3 του νησιού ενώ νωρίς το πρωί, μεμονωμένες βροχές δεν αποκλείονται και στα ανατολικότερα τμήματα του νησιού. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους νωρίς το πρωί, πιθανόν να είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Η πιθανότητα βροχής κατά το πρώτο μισό της ημέρας του Σαββάτου κυμαίνεται από 25-50% (αναλόγως περιοχής) ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, η πιθανότητα βροχής μειώνεται και κυμαίνεται από 20-30% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ τοπικά πιο αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες πρόσκαιρες βροχές, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 10-25% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται αρχικά από 25-30% (αναλόγως περιοχής) ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, η πιθανότητα βροχής αυξάνεται και κυμαίνεται από 50-60% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 30-40% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Στα μέσα της εβδομάδας μέχρι και σχεδόν τα τέλη της εβδομάδας, φαίνεται γενικά βελτιωμένος καιρός με την πιθανότητα βροχής να μειώνεται ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει άνοδο, παραμένοντας σε επίπεδα πάνω της κανονικής.

Το τελευταίο 2ήμερο της πρόγνωσης, υπάρχει ακόμα αρκετή αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, ωστόσο παρατηρείται μια μικρή αύξηση των πιθανοτήτων βροχής. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει πτώση.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά στα 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και στα παράλια στα 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Τετάρτη και έπειτα, φαίνεται πως οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές/νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, εντάσεως 2-4 μποφόρ (αναλόγως ημέρας), με πιθανή στροφή των ανέμων από βόρειες κατευθύνσεις στο τέλος της πρόγνωσης.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Πάφο.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather