Από: KitasWeather

Βροχές/καταιγίδες το απόγευμα και απόψε – Σημαντική βελτίωση του καιρού προοδευτικά αύριο

Βροχές/καταιγίδες το απόγευμα και απόψε – Σημαντική βελτίωση του καιρού προοδευτικά αύριο
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 08, 2023-10:57 View: 51

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και αύριο το πρωί, με κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας σήμερα μέχρι και το πρωινό του Σαββάτου, με τις βροχές στο σύνολο της περιόδου να αναμένεται να επηρεάσουν όλο το νησί, με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να αναμένονται στο δυτικό 1/2 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Ακολούθως αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού από αργά το πρωί του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή, ωστόσο κάποια μεμονωμένα και πρόσκαιρα φαινόμενα δεν μπορούν να αποκλειστούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση μέχρι αύριο Σάββατο, πλησιάζοντας τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο. Νέα διαταραχή φαίνεται στις αρχές της νέας εβδομάδας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει εκ νέου μικρή πτώση.

Σήμερα Παρασκευή, βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στο Αιγαίο προς δυτική Τουρκία επηρεάζει την περιοχή μας.

Αυτή την ώρα (09:50), οι βροχές/καταιγίδες βρίσκονται δυτικά του νησιού μεταξύ Κύπρου – Ρόδου και αναμένεται να αρχίσουν να επηρεάζουν προοδευτικά το νησί από τα δυτικά/νοτιοδυτικά τις επόμενες ώρες.

Αρχικά μέσα στην ημέρα σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ενώ από το μεσημέρι και έπειτα, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γενικεύονται και θα είναι πιο συχνά στο δυτικό 1/2 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα παραμείνει άστατος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους κυρίως κατά το πρώτο μισό της νύχτας.

Λόγω των τοπικά έντονων καταιγίδων που αναμένεται να επηρεάσουν το νησί τις επόμενες ωρες, το Kitasweather έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες το απόγευμα και απόψε

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Παρασκευή (08/12/2023)

Αύριο Σάββατο, το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας θα έχει το κέντρο του στον κόλπο της Αττάλειας καθώς κινείται βορειοανατολικότερα προς την Τουρκία και εξασθενεί.

Αρχικά νωρίς το πρωί θα συνεχίσουν να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες αλλά μέχρι αργά το πρωί τα φαινόμενα θα γίνουν μεμονωμένα και θα περιοριστούν κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και βόρεια. Νωρίς το πρωί, τα όποια φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να είναι υπό την μορφή χιονόνερου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Σάββατο (09/12/2023)

Για να δείτε τον χάρτη εκτιμώμενου συνολικού υετού της διαταραχής πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Χάρτης εκτιμώμενου συνολικού υετού διαταραχής Πέμπτης – Σαββάτου

Την Κυριακή, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα δυτικά της Κύπρου θα αρχίσει να κινείται ανατολικότερα προς την περιοχή μας ενώ την ίδια ώρα θα δεχτεί λίγη περαιτέρω υποστήριξη από τα βόρεια.

Στην περιοχή μας την Κυριακή αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ορεινά/ημιορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες και πρόσκαιρες βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (10/12/2023)

Την Δευτέρα, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather