Έκθεση «Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο»

Έκθεση «Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο»
Δημοσιεύθηκε: Νοεμβρίου 29, 2023-20:20 View: 62

01-17 Δεκεμβρίου, 2023 στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού

Η Αστυνομία Κύπρου – Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών YKAN, το Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα HELP2LIVE, και το Γραφείον ΜΕΘΕΞΙΣ διακονία πολιτισμού, συνεχίζουν και φέτος τη συνεργασία τους, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικών με τα έθιμα των Δωδεκαημέρων, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, και Θεοφανείων. Συνεορτάζοντας για ακόμη μία χρονιά, την πλούσια πολιτισμική παράδοση της Κύπρου, μέσα από τα ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου – Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια, με την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Κύπρου να συνιστά και μέτρο πρόληψης κατά των ναρκωτικών και των ουσιοεξαρτήσεων.

Τη φετινή χρονιά διοργανώνεται η Έκθεση «Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο», την περίοδο από 01 μέχρι και 17 Δεκεμβρίου, 2023, η οποία φιλοξενείται στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού. Την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου, στις 6.30μ.μ., θα τελεστούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης τα εγκαίνια της έκθεσης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Αστυνόμος Β’, κ. Στέλιος Αριστείδου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος, κ. Νικόλαος.

Τα εγκαίνια θα ακολουθήσει δεξίωση με κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα, με τη συνοδεία θρησκευτικών ύμνων και ελληνικών Χριστουγεννιάτικων καλάντων. Επίσης θα διεξαχθεί επί τόπου αγιογράφηση Εικόνας Γέννησης Χριστού από αγιογράφο μοναχό, παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων κυπριακών παραδοσιακών ζυμωμάτων και χειροτεχνημάτων και οικολογικών θησαυρών, δια χειρός μοναχών της Μονής Μαχαιρά.

Διάρκεια Έκθεσης: 01-17 Δεκεμβρίου, 2023, ώρες 9.00-18.00 (Σαββατοκυρίακο 10.00-13.00 και 15.00-19.00)

Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη & Αγίου Ανδρέου 269, 3035, Λεμεσός

Adblock test (Why?)

Read this on Αστυνομία Κύπρου