Το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου του ΟΚΥπΥ προσφέρει την πιο ποιοτική περιεγχειρητική φροντίδα

Το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου του ΟΚΥπΥ προσφέρει την πιο ποιοτική περιεγχειρητική φροντίδα
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 02, 2023-12:36 View: 76

TOY ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ*

Το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στελεχώνεται από μια ομάδα εμπείρων και καταξιωμένων αναισθησιολόγων, οι οποίοι παρέχουν υψηλές υπηρεσίες αναισθησίας σε όλο το φάσμα ασθενών, από νεογνά μέχρι υπερήλικες, με τις ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας. Το τμήμα πλαισιώνεται επίσης με εξειδικευμένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως με νοσηλευτές αναισθησίας, όπως καθορίζουν πλέον οι νέες διαδικασίες καλής πρακτικής.

Πρωτόκολλα και καινούργιες οδηγίες

Σκοπός του τμήματος είναι η παροχή υψηλής περιεγχειρητικής φροντίδας, τόσο σε Ασφάλεια όσο και σε Ποιότητα, μέσα από τη συνεχή επιστημονική ιατρική γνώση, την επιδεξιότητα και την εμπειρία. Για την επίτευξη του στόχου αυτού το τμήμα μας εφαρμόζει συνεχώς πρωτόκολλα και καινούργιες κατευθυντήριες οδηγίες.

Τρεις υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες

Ο κύριος χώρος δραστηριοποίησης του αναισθησιολογικού τμήματος είναι οι τρεις υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, οι οποίες ανακαινίστηκαν και εξοπλίστηκαν πρόσφατα με το πιο σύγχρονο και καινοτόμο εξοπλισμό. Καθημερινά οι χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν για ψυχρά περιστατικά, για χειρουργεία ημέρας, αλλά και για επείγοντα περιστατικά αναλόγως των αναγκών (Χειρουργικά, Ορθοπεδικά, Ουρολογικά, Γυναικολογικά/Μαιευτικά και Πλαστικής Χειρουργικής). Πέρα από τους χειρουργικούς χώρους, το αναισθησιολογικό τμήμα δραστηριοποιείται και στο γραφείο Προαναισθητικής εκτίμησης, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) COVID-19, στο ΤΑΕΠ, στο Ακτινολογικό, στις Ενδοσκοπικές Μονάδες, στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης και τέλος στους Θαλάμους Νοσηλείας.

Θεραπείες και Ιατρικές παρεμβάσεις

  • Καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Προαναισθητικής εκτίμησης, για την άμεση πρόσβαση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών μας.
  • χορήγηση Γενικής Αναισθησίας, Περιοχικής Αναισθησίας (Ραχιαίας, Επισκληρίδιος και Συνδυασμένης Αναισθησίας) και ο Αποκλεισμός Περιφερικών Νεύρων με την καθοδήγηση σύγχρονου υπέρηχου για μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Μετεγχειρητική παρακολούθηση ασθενών στην αίθουσα ανάνηψης και η αντιμετώπιση του οξέος μετεγχειρητικού πόνου.
  • Αξιολόγηση και αντιμετώπιση ασθενών με μηχανική και αυτόματη υποστήριξη στην ΜΕΘ και ΜΑΦ covid-19.
  • Διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.
  • Χορήγηση καταστολής εκτός αίθουσας χειρουργείου (π.χ. σε ΤΑΕΠ και Διαγνωστικό Τμήμα), καθώς και η πραγματοποίηση επεμβατικών παρεμβάσεων όπως Ενδοσκοπήσεις και ηλεκτρικές ανατάξεις στην ΜΑΦ.
  • Κάλυψη Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε όλα τα Τμήματα, και κυρίως στο ΤΑΕΠ και στην Αιμοκάθαρση.
  • Τοποθέτηση κεντρικών και περιφερικών γραμμών όπως και καθετήρων αιμοκάθαρσής.
  • Παρακολούθηση ασθενών με αναπνευστήρα σε κατ’οίκον νοσηλεία και η αλλαγή Τραχειοστομίας τους.
  • Εκτέλεση διαγνωστικών παρεμβάσεων, όπως Οσφυονωτιαίας Παρακέντησης σε ενήλικες και παιδιά.

Συνεχής εκπαίδευση

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του τμήματός μας, πραγματοποιούνται εβδομαδιαία και μηνιαία μαθήματα (Case Reports), ανάλυση και εφαρμογή νέων πρωτοκόλλων και παρουσίαση ενδιαφερόντων άρθρων για την εξέλιξη της αναισθησίας. Ετησίως γίνονται παρουσιάσεις ή αναισθησιολογικές διαλέξεις σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια. Επιπρόσθετα, το Αναισθησιολογικό Τμήμα έχει συνάψει συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για την εκπαίδευση των Φοιτητών του.

Μετεκπαίδευση αναισθησιολόγων

Τα μελλοντικά σχέδια και στόχοι του τμήματος μας είναι η μετεκπαίδευση αναισθησιολόγων στην υποειδικότητα της αλγολογίας και η δημιουργία Ιατρείου πόνου για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Επιπλέον, με την πρόσφατη 24ώρη παρουσία αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο μας, θα γίνουν προσπάθειες να δίνεται η δυνατότητα χορήγησης ανώδυνου τοκετού στις επίτοκες, κάτι πρωτοποριακό για τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ, με στόχο την προσέλκυση νέων ασθενών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ΟΚΥπΥ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 23200114 και 23200000.

*Αναισθησιολόγος, Βοηθός Διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Αμμοχώστου, ΟΚΥπΥ

Adblock test (Why?)

Read this on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας