Από: ΔΗΠΑ

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ… ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ… ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
Δημοσιεύθηκε: Νοεμβρίου 20, 2023-13:35 View: 62

Προβλήματα όπως πόλεμος, φτώχεια, μετανάστευση, παρενόχληση και εκμετάλλευση, προσθέτουν τεράστια εμπόδια στην ήδη υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν τα παιδιά όλου του κόσμου. Αν και στη χώρα μας οι συνθήκες είναι κατά πολύ καλύτερες, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης για εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η απώλεια ζωής στον πόλεμο στο Ισραήλ και η πρωτοβουλία της χώρας μας για τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα. Πρωτοβουλία η οποία, αποτελεί μοντέλο καλής πρακτικής που πρέπει να υιοθετηθεί ειδικά για ενίσχυση των παιδιών σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες ανά την υφήλιο.  

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αντιμετωπίζουμε το τρίπτυχο «Ασφάλεια-Εκπαίδευση-Υγειά» ως την υπέρτατη υποχρέωση της Πολιτείας έναντι στα παιδιά της Κύπρου. Ως πάγια αρχή, εκφράζουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τα δικαιώματα των παιδιών,  με προτεραιότητα την ευημερία τους, την πρόληψη κάθε είδους βίας, καθώς και την πολυσύνθετη στήριξη τους, μέσα από συνέργειες και συναίνεση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.  

Η κοινωνική συνοχή της χώρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ευημερία και την ευτυχία των παιδιών μας, κάτι που πρέπει να ενισχύσουμε με διάφορα σχετικά προγράμματα.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ