Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Αυγούστου 2023

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Αυγούστου 2023
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 24, 2023-10:33 View: 70

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της Πανήγυρις του Ναού θα τελεσθούν οι ακόλουθες ακολουθίες: Σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 6.30π.μ. θα τελεσθεί η Παράκληση προς τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 7.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί δείπνο αγάπης στον προαύλιο χώρο του Ναού με πλούσιο φαγητό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα “Αντάμα”. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Τιμή εισόδου για μεγάλους 17€ και για παιδιά μέχρι και 12 ετών 12€. Για προκρατήσεις στο τηλέφωνο 99892272.

Με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα τελεσθούν αγρυπνίες στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής όπου κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Χαράκη στις 8:00μ.μ. όπου κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Λειψάνου του Αγίου

Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στη Λαϊκή Λευκοθέα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Φανουρίου το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 7:00μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και την επομένη Κυριακή 27 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο Φανούριο.

Από την Ερανική Επιτροπή Ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίου Λουκά του Ιατρού Λεμεσού ανακοινώνεται ότι Κυριακή 27 Αυγούστου στις 6:00μ.μ., θα ψαλεί η Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πάνω Πλατρών. Κατά τη διάρκεια της Παράκλησης θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 8:00μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Βουνίου με την ευκαιρία της μνήμης της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός.Την επομένη Τρίτη 29 Αυγούστου στις 6:30π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30μ.μ. θα τελεσθεί ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Τίμιο Πρόδρομο.  Την Τρίτη 29 Αυγούστου ο Ναός θα παραμείνει ανοικτός για προσκύνηση των χαριτόβρυτων λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου καθώς και της θαυματουργού του εικόνας.

Από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουβαρά ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της μνήμης της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 7:00μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός και την επομένη Τρίτη 29 Αύγουστου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος με την ευκαιρία της μνήμης της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του προφήτου, Προδρόμου και βαπτιστοῦύ Ιωάννου τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Λεμεσού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Τρίτη 29 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με μνημόσυνο των κτητόρων και ευεργετών του Ιερού Ναού.

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 6:30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Εσπερινός της εορτής χοροστατατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Την Πέμπτη 31 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:30 θα τελεσθεί ο Εσπερινός της αρχής της Ινδίκτου και θα ακολουθήσει Παράκληση στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Εσπερινός της αναμνήσεως του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στις 8:00 το βράδυ της ιδίας μέρας θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση στον περίβολο της Εκκλησίας. Τιμή συμμετοχής €15.

Print Friendly, PDF & Email

Adblock test (Why?)

Read this on Εκκλησία της Κύπρου