Από: No Source

Δημήτριος Νικολαΐδης / Ο Κύπριος που έγινε Υπουργός στον Καναδά

Δημήτριος Νικολαΐδης / Ο Κύπριος που έγινε Υπουργός στον Καναδά
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 23, 2023-22:20 View: 161

Του Γιώργου Χρυσάνθου
Ο Δημήτριος Νικολαΐδης μετακινείται από το χαρτοφυλάκιο της προηγμένης Εκπαίδευσης, στην Εκπαίδευση.
Νέος Υπουργός Παιδείας στην πολιτεία της Αλμπέρτα του Καναδά, ο κυπριακής καταγωγής Δημήτριος Νικολαΐδης,
Εγώ, ο Δημήτριος Νικολαΐδης υπόσχομαι επίσημα και ειλικρινά και ορκίζομαι ότι θα εκτελέσω δεόντως και πιστά και στο μέγιστο των ικανοτήτων και των γνώσεων μου τις εξουσίες και τα καταπιστεύματα που μου ανατέθηκαν ως Υπουργός Παιδείας για την επαρχία της Αλμπέρτα, οπότε βοήθησέ με Θεέ μου.
Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο Κυβερνητικό Μέγαρο στο Έντμοντον και ο Δημήτριος Νικολαΐδης είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός κύπριος που υπηρετεί σε αξίωμα σε πολιτεία του Καναδά.
Από την Κύπρο στον Καναδά
Γεννηθείς το 1982 είναι σήμερα ένα από τα νεότερα σε ηλικία στελέχη της κυβέρνησης και υπηρετεί από το 2019 ως βουλευτής του Ενιαίου Συντηρητικού Κόμματος, με το οποίο επανεξελέγει στις πρόσφατες εκλογές.
Σε κάθε του ομιλία και σε κάθε περίσταση, αναφέρεται στον αγώνα των γονιών του να τον μεγαλώσουν μέσα στη ξενιτιά, κάνοντας το μεγάλο ταξίδι την δεκαετία του 70.
Δημήτριος Νικολαΐδης – Υπουργός Παιδείας στην Αλμπέρτα
Ο πατέρας μου είναι ξυλουργός στο επάγγελμα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό σε ένα Μεσογειακό νησί, την Κύπρο. Μεγάλωσε σε ένα πολύ μικρό και απλό σπίτι με πολύ λίγες σύγχρονες ανέσεις.
Κάνοντας, όπως είπε, το μεγάλο ταξίδι να πάει σε μια χώρα που θα του δώσει ευκαιρίες.
Εκείνο το μέρος ήταν ο Καναδάς. Ενώ δούλευα εδώ ο πατέρας μου γνώρισε τη μητέρα μου. Γεννήθηκε επίσης στην Κύπρο και μεγάλωσε σε μια αναπτυσσόμενη αλλά μικρή παραθαλάσσια πόλη.
Έχει πλούσια ακαδημαϊκή πορεία, κατέχοντας διδακτορικό στην αποτελεσματικότητα των προσεγγίσεων στην εκπαίδευση για την ειρήνη σε παρατεταμένες εθνικιστικές συγκρούσεις, έχοντας στο βιογραφικό του ερευνητικές εργασίες στο κυπριακό.
Ας τιμήσουμε τη μνήμη των ηρώων του κυπριακού ελληνισμού, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία όλης της Κύπρου.
Ο Δημήτριος Νικολαΐδης συγκαταλέγεται στους Kύπριους του εξωτερικού που διαπρέπουν, έχοντας τα φόντα να φτάσει ακόμη πιο ψηλά στην πολιτική σκηνή του Καναδά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

πηγή alphanews.live