Από: ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ αγωνίζεται μαζί με τη νεολαία για μια διαφορετική Κύπρο για ένα καλύτερο κόσμο

Το ΑΚΕΛ αγωνίζεται μαζί με τη νεολαία για μια διαφορετική Κύπρο για ένα καλύτερο κόσμο
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 12, 2023-13:18 View: 168

Το ΑΚΕΛ αγωνίζεται μαζί με τη νεολαία για μια διαφορετική Κύπρο για ένα καλύτερο κόσμο

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για τη Διεθνή Ημέρα Νεολαίας

Με την ευκαιρία της 12ης Αυγούστου, Διεθνούς Ημέρας Νεολαίας, το ΑΚΕΛ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό προς την κυπριακή νεολαία. Το ΑΚΕΛ αγωνίζεται και στέκει, δίπλα και μαζί, με τη νέα γενιά Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένιων, Μαρωνιτών και Λατίνων, αλλά και όλους όσοι ζουν και εργάζονται στον τόπο μας.

Παρά το γεγονός ότι η νέα γενιά της Κύπρου ζει και δραστηριοποιείται μέσα σε ένα σύστημα που «σκοτώνει» την κοινωνική αλληλεγγύη, θεοποιεί το χρήμα και τον εύκολο πλουτισμό και προσπαθεί να συντηρητικοποιήσει τη συλλογική συνείδηση, αυτή διατηρεί τα χαρακτηριστικά της αμφισβήτησης, του αυθορμητισμού, της τάσης προς το νέο και το ριζοσπαστικό. Είμαστε μαζί με τη νεολαία στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα δικαιώματα των νέων εργαζομένων, για ποιοτικές θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά, για αξιοπρεπείς και ρυθμισμένους όρους εργασίας, για το δικαίωμα στη στέγαση. Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες που δίνουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ο μαθητόκοσμος, οι νέες και οι νέοι που δραστηριοποιούνται στα κινήματα για την οικολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική αλληλεγγύη.

Το ΑΚΕΛ, με προτάσεις και θέσεις εντός Βουλής, με κινηματική δράση, με κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, συναντάται με τις ανησυχίες, τις προσδοκίες και τα αιτήματα των νέων ανθρώπων. Μαζί με την ΕΔΟΝ, την μεγαλύτερη οργάνωση νεολαίας του τόπου, δίνουμε την μάχη για την υπεράσπιση των νέων ανθρώπων από όσα τσακίζουν τα όνειρα και τα οράματα της νέας γενιάς. Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ με τις αλλαγές που θα συζητήσει και θα προωθήσει το επόμενο διάστημα στη δική του λειτουργία και δράση, στοχεύει να ανοιχτεί ακόμα περισσότερο στην κυπριακή νεολαία, στους νέους ανθρώπους του τόπου μας που οραματίζονται μια διαφορετική Κύπρο και ένα διαφορετικό κόσμο.

11.08.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ