Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλεύτριας κ. Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν μετά την Επιτροπή Προσφύγων

Δήλωση Βουλεύτριας κ. Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν μετά την Επιτροπή Προσφύγων
Δημοσιεύθηκε: Νοεμβρίου 07, 2023-15:02 View: 110

Σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων συζητήσαμε για πολλοστή φορά τα προβλήματα των προσφυγικών οικισμών που σχετίζονται με τη σύνδεση κεντρικών αποχετευτικών δικτύων και την εγκατάσταση ανελκυστήρων. Παρότι η εφαρμογή του σχεδίου «Κτίζω» θα λύσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που άπτονται της ασφαλείας και της υγείας των κατοίκων, φαίνεται ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης

ανελκυστήρων που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια μπαίνει στον πάγο, αφού θα ενταχθεί στο ευρύτερο πρόγραμμα των επιδιορθώσεων του νέου αυτού σχεδίου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό θέμα που επηρεάζει συμπολίτες μας κυρίως τρίτης ηλικίας, οι οποίοι ακόμη και για τις καθημερινές τους ανάγκες βοηθιούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επιμένουμε και καλούμε την Κυβέρνηση να δείξει περισσότερη ευελιξία αλλά και ευαισθησία στο θέμα αυτό, και παράλληλα με τις κατεδαφίσεις και αναδομήσεις να προχωρήσει με την εγκατάσταση των ανελκυστήρων εκεί και όπου υπάρχει άμεση ανάγκη.

Όσον αφορά το θέμα των αποχετευτικών δικτύων, το κύριο ζήτημα που τίθεται είναι η καταβολή τελών από κατοίκους οι οποίοι δεν είναι συνδεδεμένοι και συνεπώς πληρώνουν για κάτι που δεν απολαμβάνουν. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο η Επιτροπή έχει στόχο να παρακολουθεί στενά μέχρι την οριστική επίλυσή του.

7.11.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ