Χαιρετισμός της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Μαριλένας Ευαγγέλου στην καλλιτεχνική βραδιά με τίτλο «Επιστροφή στις ρίζες μας»

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Μαριλένας Ευαγγέλου στην καλλιτεχνική βραδιά με τίτλο «Επιστροφή στις ρίζες μας»
Δημοσιεύθηκε: Νοεμβρίου 06, 2023-21:56 View: 81

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Μαριλένας Ευαγγέλου στην καλλιτεχνική βραδιά με τίτλο «Επιστροφή στις ρίζες μας»

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να απευθύνω χαιρετισμό και να θέσω υπό την αιγίδα μου την καλλιτεχνική βραδιά για ενίσχυση του Γεύματος Απόρων, που διοργανώνεται από το Πολυδύναμο Κέντρο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ.

Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού για την αξιέπαινη τους δράση και το φιλανθρωπικό τους έργο.

Ακόμα, θα ήθελα να συγχαρώ το ΤΕΠΑΚ για την εθελοντική του δράση, υποβοηθώντας εκδηλώσεις όπως τη σημερινή, που έχουν ως στόχο τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Το Γεύμα Απόρων, που αποτελεί πρόγραμμα του Πολυδύναμου Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», λειτουργεί από το 2003 με σκοπό την παροχή γεύματος σε καθημερινή βάση, σε μονήρη άτομα, οικογένειες και φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια.

Υπάρχει συνεργασία και με άλλους οργανισμούς που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε να παρέχονται γεύματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Το 2003 ο αριθμός εξυπηρετούμενων ήταν 50 άτομα, ενώ σήμερα το 2023 το πρόγραμμα παρέχει καθημερινά γεύματα σε περίπου 3000 άτομα. Τα γεύματα αυτά παρέχονται στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, καθώς και σε άλλες Ενορίες της Μητροπόλεως, με στόχο την εξυπηρέτηση ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη μετακίνησή τους.

Για αυτή σας τη δράση σάς αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Ο Πανιερώτατος και η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο, πάντα συνεπικουρείτε στην κοινωνική στήριξη και γι’ αυτό σας ευχαριστώ θερμά.

Πέραν της ενίσχυσης των γευμάτων αυτών, η σημερινή εκδήλωση αποσκοπεί και στην ενίσχυση των πακέτων τροφίμων που δίνονται σε απόρους από το Πρόγραμμα του Κέντρου Προσφοράς Αγάπης «Η Παραμυθία», που λειτουργεί από το 2012 και εξυπηρετεί 200 οικογένειες.

Η εθελοντική προσφορά σας είναι ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη καθότι στηρίζετε ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα, όλων των ηλικιακών ομάδων.

Η προσφορά υπηρεσιών από εθελοντές, εκφράζεται με πολλές μορφές και δράσεις, με αποτέλεσμα ο ρόλος του εθελοντισμού να διευρύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και να έχει μετατραπεί σε ένα οργανωμένο σύστημα κοινωνικής προσφοράς. Η συμβολή του στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητα πολυσήμαντη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πολυδύναμο Κέντρο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», ανέπτυξε πολύ ουσιαστικές και ποιοτικές υπηρεσίες, όπως το Κέντρο Οικογενειακής Καθοδήγησης, το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» και τις Υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους, αναπήρους και ψυχικά πάσχοντες, στους οποίους και παραχωρείται γεύμα. Υπό την αιγίδα του «Άγιου Ιωάννη του Ελεήμων» εντάσσεται από το 2023 και το «Κέντρο Ημέρας για Εφήβους με Συμπτώματα Διαταραχής Διαγωγής».

Εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού που σκοπό έχει την παροχή βοήθειας προς τους φτωχούς και πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έχει την κοινωνική ευαισθησία και στηρίζει τη δημιουργία προγραμμάτων που έχουν ως στόχο την υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, στηρίζεται και το έργο του Πολυδύναμου Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», το οποίο έλαβε για το 2023 κρατική ενίσχυση ύψους €20.000 για τη λειτουργία του Κέντρου Οικογενειακής Καθοδήγησης, €20.000 για το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών «ΑΜΑΛΘΕΙΑ», €20.000 για τις υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους, αναπήρους και ψυχικά πάσχοντες και €272.580 για το νέο πρόγραμμα «Κέντρο Ημέρας για Εφήβους με Συμπτώματα Διαταραχής Διαγωγής».

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας, συνεργάτες και συνοδοιπόροι και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη με στόχο μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Άλλωστε, είναι πεποίθησή μου ότι μέσα από συνέργειες με όλους όσοι μπορούν να συμβάλουν προς αυτό το σκοπό, με το Κράτος, την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με άλλους, μπορούμε να επιτύχουμε πιο αποτελεσματικά και με εγγύτητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, παρέχοντάς τους εξατομικευμένες υπηρεσίες και έχοντας παράλληλα ως στόχο την αντιμετώπιση και την πρόληψη, πάντοτε με τη στήριξη του Κράτους.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία όλους όσοι συμμετέχουν στην υλοποίηση δράσεων που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας. Έχω την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον, με ακόμα πιο επωφελή αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο.

Εύχομαι σε όλους μια ευχάριστη βραδιά.

Ευχαριστώ πολύ.

(ΘΘ/NZ/ΕΠ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης