Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη κατά την καταβολή συνεισφοράς εκ μέρους του ΔΗΣΥ στον ραδιομαραθώνιο

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη κατά την καταβολή συνεισφοράς εκ μέρους του ΔΗΣΥ στον ραδιομαραθώνιο
Δημοσιεύθηκε: Νοεμβρίου 06, 2023-13:10 View: 78

Είμαστε εδώ όπως κάθε χρόνο για να καταθέσουμε τη συμβολική συνεισφορά μας σε αυτή την ωραία εκδήλωση που έχει καταστεί θεσμός. Μαζί με τη συνεισφορά μας και τη δύναμη αγάπης, πρέπει να στείλουμε και το μήνυμα πως κανένας δεν πρέπει να περιορίζεται, να αποκλείεται ή να του στερείται το όποιο δικαίωμα. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να απομονώνει το όποιο παιδί ή να το περιθωριοποιεί. Άρα το πρώτο μήνυμα που πρέπει όλοι μας να δώσουμε στα παιδιά μας είναι να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να σεβαστούν τα παιδιά με διαφορετικότητα, να τα αγκαλιάσουν και να τα ενισχύσουν. 

Το ίδιο μήνυμα θέλω να στείλω και στους εκπαιδευτικούς. Πρέπει πρώτα να στηρίζετε τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, με ειδικές ανάγκες. Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να στείλω, και ερχόμενος εδώ είδα πολλά αυτοκίνητα γύρω μου, είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούμε το αυτοκίνητό μας σε θέση που είναι για τους ανάπηρους συμπολίτες μας, ούτε βέβαια στο πεζοδρόμιο. Κι αυτό είναι ένα ισχυρότατο μήνυμα και το τρίτο, αγαπητέ φίλε, είναι ότι οι επιχειρήσεις μαζί με τη συνεισφορά που καταθέτουν κάθε χρόνο στον ραδιομαραθώνιο, πρέπει να εξασφαλίσουν και τις απαραίτητες προσβάσεις στα άτομα με ειδικές ανάγκες, με ειδικές ικανότητες, που δεν μπορούν και δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το όποιο γραφείο και την όποια επιχείρηση.

Άρα μαζί με τον αγώνα που δίδεται για την είσπραξη χρημάτων για τη στήριξη των συμπολιτών μας, να πω βεβαίως ότι τον πρώτο και καθοριστικό λόγο πρέπει να έχει πάντα το κράτος. Ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να εφαρμόζει την κοινωνική πολιτική στην πράξη, από εκεί και πέρα το μήνυμα της αγάπης το σημερινό ο ΔΗΣΥ το καθορίζει στα τρία σημεία που σας έχω αναφέρει. Σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία.

Από την πλευρά του ο κ. Τάκης Φειδίας απευθυνόμενος στον κ. Τορναρίτη τόνισε ότι τα συναισθήματα και η ευαισθητοποίηση που προκαλεί ο ραδιομαραθώνιος, στόχο έχουν και τα τρία σημεία που έχετε αναφέρει. Και ελπίζω ότι η καλλιέργεια αυτών των τριών σημείων γίνεται μέσω του ραδιομαραθωνίου και μέσω αυτής της ωραίας εκδήλωσης.

6.11.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ