Από: ΔΗΠΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΣ
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 31, 2023-14:27 View: 108

Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Κύπρο και οι σαφέστατες τοποθετήσεις του, κρίνουμε ότι αποτελούν σημαντικό ορόσημο σε σχέση με τις επερχόμενες εξελίξεις στις Ευρωτουρκικές σχέσεις και την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Προέδρου Χριστοδουλίδη για διασύνδεση τους με το Κυπριακό.

Η διευρυμένη ατζέντα της σημερινής επίσκεψης, που συμπεριλαμβάνει και θέματα ενέργειας, μετανάστευσης και εξωτερικών σχέσεων – μεταξύ άλλων – και η επαναβεβαίωση της θεσμοθέτησης διακυβερνητικής συνεργασίας των δύο χωρών, αποτελούν απτή απόδειξη της μεγάλης σημασίας των σχέσεων της χώρας μας με την Ελλάδα.

Είμαστε πάντοτε ευγνώμονες για τη σταθερή και διαρκή στήριξη της Ελλάδας και τη συνεργασία με την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την έμπρακτη απόδειξη ότι οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν άριστες.  

Η διπλωματία των σεισμών, που επανέφερε ηρεμία στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, δημιουργεί συνθήκες που αφήνουν ένα μικρό περιθώριο συγκρατημένης αισιοδοξίας. Στενός συντονισμός και κοινότητα σκοπών μεταξύ των δύο χωρών, μπορεί να αποβεί εξίσου ωφέλιμη και για τις προσπάθειες μας για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά, στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες.

Η Δημοκρατική Παράταξη χαιρετίζει τη σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη και επαναλαμβάνει ότι ενόψει της συζήτησης των Ευρωτουρκικών σχέσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον προσεχή Οκτώβριο προσδοκούμε στην διατύπωση ξεκάθαρης απαίτησης προς την Τουρκία, για σεβασμό και πλήρη συμμόρφωση προς όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ενταξιακό της πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όλων ανεξαιρέτως των κυπρογενών της υποχρεώσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ