Από: ΔΗΠΑ

M. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: «ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ»

M. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: «ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ»
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 03, 2023-09:44 View: 113

Σαράντα έξι χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του αείμνηστου Εθνάρχη και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακαρίου Γ’, στο πρόσωπο του οποίου αποτυπωνόταν ο προαιώνιος πόθος του κυπριακού λαού για ελευθερία.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον αείμνηστο Εθνάρχη, έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα τη δική του πορεία, την πορεία του αγώνα, της τιμής και του καθήκοντος έναντι της πατρίδας για τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξεύρεση μιας λύσης του Κυπριακού που θα διασφαλίζει την εθνική και φυσική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Αυτό θα είναι και το καλύτερο μνημόσυνο.

Σήμερα, 46η επέτειο του θανάτου του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου και οι παρακαταθήκες του αγώνα του, παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες όσο ποτέ. Θυμόμαστε το διαρκές κάλεσμα του για ενότητα, συμπόρευση και συστράτευση, στοιχεία βασικά που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ευόδωση του αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας

Η κρισιμότητα των στιγμών αυτό υπαγορεύει σ’ όλους μας.

Το κυπριακό βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Το σημερινό στάτους κβο είναι απαράδεκτο και ασφαλώς δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτό. Γι’ αυτό με εθνική συνεννόηση, σύνεση και αποφασιστικότητα θα πρέπει να βοηθήσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού. Λύση που να τερματίζει οριστικά την κατοχή, θα αποτρέπει το κίνδυνο της διχοτόμησης, θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και θα καταργεί εγγυήσεις και κηδεμονίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ