Από: ΔΗΠΑ

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 14, 2023-08:11 View: 192

Η ολοκλήρωση του βάρβαρου εγκλήματος κατά της Κύπρου και του λαού της, στις 14 Αυγούστου 1974, παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξίτηλα χαραγμένα στις μνήμες όλων μας. Σαράντα εννέα χρόνια και ακόμη θρηνούμε για την Αμμόχωστο, τη Μόρφου, την Καρπασία και την Μεσαορία. Σαράντα εννέα χρόνια καταδίκης της εισβολής και της κατοχής, αλλά και διατράνωσης της θέλησης μας να επιστρέψουμε στη γη που μας γέννησε, της θέλησης για να ζήσουμε ξανά λεύτεροι. 

Τιμούμε τους πεσόντες, τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους μας. Τιμούμε τους πρόσφυγες μας και τον κάθε Κύπριο, που όρθωσε ανάστημα για να μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίσει να υπάρχει μετά τον εδαφικό ακρωτηριασμό της από τις ορδές του Αττίλα. Χρέος και οφειλή μας να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα μέχρι την άγια ώρα της δικαίωσης τούτου του τόπου.    

Η αναβίωση μιας άκρως επικίνδυνης ρητορικής αναθεωρητισμού και επεκτατισμού, μέσω επιβολής νέων τετελεσμένων που αποσκοπούν στην οριστική διχοτόμηση, είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα της ατιμωρησίας της Τουρκίας και της ανοχής της διεθνούς κοινότητας, που επέτρεψε για 49 χρόνια νια διαιωνίζεται ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής μιας μικρής χώρας. 

Η συνεχιζόμενη απαξίωση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Συμφωνιών Κορυφής για τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού Προβλήματος, αποτελούν δείγμα της ατιμωρησίας της Τουρκίας, που ουδέποτε κλήθηκε να λογοδοτήσει για το έγκλημα κατά της Κύπρου.  

Ως Δημοκρατική Παράταξη καλούμε το λαό και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, σε συστράτευση και κοινό αγώνα, με στόχο τη σωτηρία της πατρίδας μας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από μια λύση αρχών, που θα τερματίζει οριστικά την κατοχή, θα ανατρέπει τα τετελεσμένα της εισβολής και που θα επιτρέψει στο σύνολο του κυπριακού λαού να ζήσει σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας, σε ένα λειτουργικό, βιώσιμο ομόσπονδο κράτος.

Το μήνυμα μας δεν μπορεί παρά να είναι μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας. Επιδιώκουμε άμεση επιστροφή σε συνομιλίες, από εκεί που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντανά, στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες. Προσδοκούμε στην ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως αρωγού και υποστηρικτή των προσπαθειών του ΟΗΕ. Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας με όλους αυτούς που επιζητούν την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας. Επενδύουμε στην ειρήνη, στη διεθνή νομιμότητα και στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αρμονική συνύπαρξη όλων των Κυπρίων σε μια ελεύθερη και επανενωμένη χώρα. 

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ