Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλεύτριας κ. Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν μετά την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δήλωση Βουλεύτριας κ. Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν μετά την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 30, 2023-14:14 View: 97

Σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τέθηκε στο μικροσκόπιο η απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου που αφορούσε στο δικαίωμα του Κώστα Παπακώστα στον προαυλισμό κατά την περίοδο της κράτησής του.

Η εισηγήτρια του θέματος και Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου, έθεσε τη συζήτηση του θέματος αυτού μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής αποφάσεων Δικαστηρίων καθώς και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη Δημοκρατία, κάτι που θεωρούμε ανησυχητικό λόγω ακριβώς της ευαισθησίας της εν λόγω υπόθεσης και θα μπορούσαμε να συζητήσουμε δεκάδες άλλες αποφάσεις δικαστηρίων που δεν έτυχαν εφαρμογής από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν αμφισβητείται κατ’ ουδένα λόγο η ευθύνη συμμόρφωσης του Κράτους σε όλες τις αποφάσεις εθνικών δικαστηρίων αλλά και του ΕΔΑΔ όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων όλων των δικαιωμάτων του Κώστα Παπακώστα, και το κράτος οφείλει να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την εφαρμογή τους.

Ωστόσο, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι τα περιστατικά της υπόθεσης ακούστηκαν ξανά κατά τη συζήτηση και ως Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρούμε ότι δεν ωφελεί κανέναν να στήνονται λαϊκά δικαστήρια και ειδικότερα για τόσο ευαίσθητες υποθέσεις.

30.10.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ