Από: ΔΗΣΥ

Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για κρίση στη Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό

Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για κρίση στη Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 30, 2023-16:42 View: 92

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η έκρυθμη κατάσταση που δυστυχώς επικρατεί εντείνουν τις ανησυχίες μας για ενδεχόμενες αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς την Κύπρο.

Αυτήν την ώρα απαιτείται εγρήγορση τόσο από το αρμόδιο Υπουργείο όσο και από τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες ώστε αυτό το ενδεχόμενο νέο κύμα να αντιμετωπιστεί.  Την ίδια στιγμή ως Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να απευθυνθούμε πολύ πιο έντονα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να θέσουμε εκ νέου ότι η Κύπρος δέχεται το μεγαλύτερο βάρος από την κλιμάκωση της έντασης και να επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στήριξη προς τη χώρα μας.

Παράλληλα θα πρέπει να διεκδικήσουμε πολύ πιο επιτακτικά την επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία, που ίσχυε λόγω του πολυετούς εμφυλίου πολέμου.

Για το σκοπό αυτό η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου έχει αποστείλει σήμερα σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο και τους ηγέτες του ΕΛΚ ζητώντας τη συνδρομή τους.

Η Κύπρος, ως το εγγύτερο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή, διαδραματίζοντας εποικοδομητικό ρόλο, οφείλει και πρέπει να διεκδικήσει τη μέγιστη δυνατή στήριξη από τους εταίρους της. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί και η κυβέρνηση.

30.10.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ