Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σαββίδης – Συνάντηση για την κατανομή θέσεων στα ελληνικά Ανώτερα & Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Χρ. Σαββίδης – Συνάντηση για την κατανομή θέσεων στα ελληνικά Ανώτερα & Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 03, 2023-15:52 View: 71

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή και Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Χρύσανθου Σαββίδη

Ο Βουλευτής και Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Χρύσανθος Σαββίδης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας δεν κάνει δεύτερη κατανομή θέσεων στα Ελληνικά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ).

Ο κ. Σαββίδης, τόνισε ότι το θέμα αυτό δημιουργεί ένα κλίμα αδικίας, καθώς Κύπριοι, οι οποίοι εξασφάλισαν θέση και στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε κλάδους σπουδών όπως για παράδειγμα της Ιατρικής, εάν επιλέξουν να φοιτήσουν στην Κύπρο, τότε η θέση στην Ελλάδα χάνεται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δοθεί σε άλλο Κύπριο φοιτητή.

Η Υπουργός Παιδείας, κ. Μιχαηλίδου, υποσχέθηκε στον κ. Σαββίδη, ότι θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα ενώπιον του νέου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας προς συζήτηση, ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

Από πλευράς του ο κ. Σαββίδης, ανέφερε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Βουλής αλλά και στη συνάντηση με την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής της Ελλάδας, το προσεχές διάστημα.

Γραφείο Τύπου

3 Αυγούστου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ