Από: ΔΗΣΥ

Διακήρυξη Δημοκρατικού Συναγερμού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Διακήρυξη Δημοκρατικού Συναγερμού για  την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 28, 2023-07:55 View: 69

Σύσσωμος ο ελληνισμός γιορτάζει και φέτος την 28η Οκτωβρίου, με τα μηνύματα  της επετείου να προβάλουν πιο επίκαιρα από ποτέ. 

Σ’ ένα γεωπολιτικό σκηνικό που συνταράσσεται, με τον πόλεμο να μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης και τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε την ιστορική μνήμη για να διεκδικήσουμε το αύριο.

Τιμούμε τον αγώνα που έδωσαν οι Έλληνες προασπιζόμενοι, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όρθωσαν ανάστημα και στάθηκαν ανάχωμα μπροστά στο μένος και τις πάνοπλες στρατιές του ναζισμού και του φασισμού. Υπερασπίστηκαν την ίδια τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις πανανθρώπινες αξίες του σύγχρονου ελεύθερου κόσμου. 

Καλούμαστε λοιπόν, αντλώντας απ’ το παράδειγμά τους, να αξιοποιήσουμε τα διαχρονικά διδάγματα του έπους του ‘40 και να προτάξουμε ασπίδες απέναντι στις σημερινές προκλήσεις. Ν’ αναχαιτίσουμε ακραίες ιδεολογίες που σπέρνουν τον φόβο και το μίσος, να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, απέναντι στην τρομοκρατία. 

Η Κύπρος μας, ισότιμο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί μετά από 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής ν’ αγωνίζεται διεκδικώντας τ’ αυτονόητα. Το δικαίωμα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας. 

Σήμερα που βιώνουμε την ανασφάλεια ενός status quo, που αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν «παγωμένες διενέξεις», οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα και να 

εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες, με συλλογικότητα, για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της ΔΔΟ και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Με όπλα τον διάλογο, τη διπλωματία, την ενίσχυση των δημοκρατικών αρχών και αξιών, μέχρι την τελική δικαίωση. Την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Χρόνια πολλά στους Έλληνες και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

 

28/10/23

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ