Από: ΔΗΚΟ

59 χρόνια μετά τους άνανδρους τουρκικούς βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας – Τιμούμε τους ηρωικούς νεκρούς που έπεσαν προασπιζόμενοι την ΚΔ

59 χρόνια μετά τους άνανδρους τουρκικούς βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας – Τιμούμε τους ηρωικούς νεκρούς που έπεσαν προασπιζόμενοι την ΚΔ
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 08, 2023-08:00 View: 82

59 χρόνια μετά τους άνανδρους Τουρκικούς βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας το Δημοκρατικό Κόμμα, τιμά τους ηρωικούς νεκρούς -εθνοφρουρούς και πολίτες- που αντιστάθηκαν με απαράμιλλη αυτοθυσία, προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Τηλλυρία αποτέλεσε στρατηγικής σημασίας στόχο για την Τουρκία. Τον Αύγουστο του 1964, παρά την σφοδρότητα της επίθεσης της, δεν κατάφερε ν’ αποδυναμώσει το αγωνιστικό φρόνημα των ελληνοκυπρίων. Τα τουρκικά σχέδια απέτυχαν και η Τηλλυρία έγινε σύμβολο γενναιότητας για τον ελληνισμό της Κύπρου.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα, οι στόχοι της Τουρκίας παραμένουν αναλλοίωτοι: επιδίωκε και συνεχίζει να επιδιώκει την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού.

Η απελευθέρωση, η επανένωση και η λύση του Κυπριακού πρέπει να περνούν μέσα από τη διασφάλιση της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας τον αγώνα, τιμούμε με τον καλύτερο τρόπο, την ηρωική θυσία των νεκρών της Τηλλυρίας.

Γραφείο Τύπου

7 Aυγούστου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ