Από: ΔΗΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 49η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 49η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 14, 2023-10:09 View: 205

Σαραντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής κατά την οποία η Τουρκία, παραβιάζοντας τη συμφωνηθείσα εκεχειρία και περιφρονώντας κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προχώρησε στην κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας, της Μόρφου και της Μεσαορίας.

Το έγκλημα της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου και του λαού μας, συνεχίστηκε με τον εποικισμό και την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους και συνεχίζεται με την κατοχή, τις αλλεπάλληλες προκλητικές, επεκτατικές και επιθετικές της ενέργειες σε συνδυασμό με την απαράδεκτη και επαναλαμβανόμενη απαίτηση της για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και λύση δύο κρατών.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάγκη για ενότητα και συλλογική στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για ενεργότερο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.

Αποτελεί χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και ότι όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας θ’ αξιοποιηθούν με στόχο την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας.

Ο δεύτερος Αττίλας είναι μια από τις πολλές αποδείξεις ότι η Τουρκία πέραν από επιθετική, είναι ταυτόχρονα μια αναξιόπιστη χώρα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, η νομιμότητα, το δίκαιο και η ιστορική αλήθεια, πρέπει να υπερνικούν την τουρκική προπαγάνδα και όχι αντίστροφα.

Γραφείο Τύπου

14 Aυγούστου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ