Από: ΑΚΕΛ

Επιτείνονται οι ανησυχίες για την ομαλή υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επιτείνονται οι ανησυχίες για την ομαλή υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 25, 2023-18:07 View: 95

Επιτείνονται οι ανησυχίες για την ομαλή υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενώπιων σοβαρών προκλήσεων βρίσκεται η πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι το συμπέρασμα των σημερινών συναντήσεων αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, με τον Δήμαρχο Πολεμιδιών, τη Διεύθυνση και τους εργαζόμενους στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας.

Μεταξύ άλλων, στις συναντήσεις έχει διαφανεί ότι το θέμα της μη έγκαιρης έγκρισης του οργανογράμματος των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης δημιουργεί δικαιολογημένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας ανάμεσα στους εργαζομένους, ενώ ανησυχία προκαλεί ο βαθμός ετοιμότητας των Επαρχιακών Οργανισμών να αναλάβουν και να υλοποιήσουν επιτυχώς από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους τον τομέα των αδειοδοτήσεων, αρμοδιότητα που ως γνωστό έχει μεταφερθεί σε αυτούς.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ στιγμάτισε ως ανεπαρκείς τις δομές παρακολούθησης και υλοποίησης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και την απουσία ενός οδικού χάρτη με σταθμούς ελέγχου και σαφή χρονοδιαγράμματα.

Τέλος, ο Γιώργος Λουκαΐδης επανέλαβε τη σταθερή προσήλωση του ΑΚΕΛ στην μεταρρύθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τρόπο που αυτός θα συνεισφέρει στην πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και διαβεβαίωσε για σειρά ενεργειών που θα αναλάβει το Κόμμα τόσο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, όσο και εκτός Βουλής, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την επίλυση των εκκρεμούντων θεμάτων που αφορούν στην αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση.

*Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν ο Γιώργος Τ. Γεωργίου, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού, ο Οργανωτικός Γραμματέας Στέφανος Στεφάνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού, Μιχάλης Σωκράτους.

25.10.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ