Από: ΔΗΠΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 25, 2023-12:07 View: 70

Η στήριξη της ΔΗΠΑ-Συνεργασία προς τις δράσεις του «Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού» κορυφώθηκε ψες με εκδήλωση, η οποία είχε τεθεί υπό την αιγίδα της κυρίας Ροντίκα Καρογιάν. Σε συνεργασία με το Κέντρο Μαστού Κύπρου και τον διακεκριμένο επιστήμονα Δρ. Εύρο Κιτηρή, Κλινικό Διευθυντή του Κέντρου, έγινε διάλεξη με πολύτιμες πληροφορίες για την πρόληψη και τη θεραπεία της ασθένειας.

Το κεντρικό μήνυμα της τοποθέτησης της κυρίας Καρογιάν ήταν ότι μας ενώνει η ελπίδα. Το θάρρος, η πίστη και η αλληλεγγύη αποτελούν γνωρίσματα επιτυχούς αντιμετώπισης της ασθένειας, ενώ έκανε έκκληση για συνέργειες μεταξύ πολιτείας, επιστημόνων και της κοινωνίας για να μπορούν οι ασθενείς και οι οικογένειες τους να ανταπεξέλθουν και για να υπάρξει θεραπεία και ίαση της ασθένειας.

Ο δόκτωρ Κιτηρής παρουσίασε προληπτικές τεχνικές, καθώς και σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους της ασθένειας. Επιπλέον, επεκτάθηκε στις νέες στρατηγικές θεραπείες εστιάζοντας στην ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών. Εξηγώντας τη σπουδαιότητα της πρόληψης, παρότρυνε όλες τις γυναίκες να κάνουν τακτικό έλεγχο και αυτοεξέταση, αφού η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί αποδεδειγμένα το σημαντικότερο βήμα για αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία, όπως ανέφερε η Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων, Θεοδώρα Κυριάκου, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που νοσεί και στηρίζουμε τη μάχη όλων των καρκινοπαθών ασθενών. Δηλώνουμε παρών, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, στηρίζοντας τους συμπολίτες μας και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι οι ασθενείς και οι οικογένειες τους δεν είναι μόνοι. Η ευαισθητοποίηση του κοινού και η ενίσχυση των πρωτοβουλιών ενημέρωσης πρέπει να αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την προστασία της δημόσιας υγείας και η προώθηση εκπαιδευτικών-ενημερωτικών  προγραμμάτων θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ