Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλευτή κ. Χάρη Γεωργιάδη για τον προϋπολογισμό

Δήλωση Βουλευτή κ. Χάρη Γεωργιάδη για τον προϋπολογισμό
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 23, 2023-10:16 View: 67

Θα ήθελα εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, οι οποίες παραμένουν θετικές. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων του Δημοκρατικού Συναγερμού την τελευταία δεκαετία και οι δύσκολες αποφάσεις που συχνά έπρεπε να λάβουμε, έχουν δημιουργήσει μια υγιή βάση και επιτρέπουν σήμερα εκείνες οι αποφάσεις στη χώρα μας, να αντιμετωπίζει τις εξωγενείς πιέσεις με αξιοσημείωτη επάρκεια.

Μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα πλεονασματικό προϋπολογισμό για το 2024. Θα τον μελετήσουμε προσεχτικά και θα εισηγηθούμε τυχόν βελτιώσεις και προσθήκες. Από την άλλη, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την τάση διόγκωσης του κρατικού μισθολογίου, που φτάνει το 14% σε ένα μόνο χρόνο, κάτι για το οποίο είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει. 

Η συγκράτηση του μισθολογίου και γενικότερα των δημοσίων δαπανών είναι απαραίτητη, θα διασφαλίσει τη σταθερότητα και θα επιτρέψει την προσεκτική προώθηση φορολογικών κινήτρων και ελαφρύνσεων προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Θα επιτρέψει επίσης την ικανοποίηση βασικών πολιτικών προτεραιοτήτων, όπως είναι η αμυντική θωράκιση στην οποία πρέπει να διατεθούν αυξημένα κονδύλια. Και είναι κάθετα αντίθετη η προσέγγιση μας με αυτή του ΑΚΕΛ, που αντί να στηρίζει τη δημοσιονομική πειθαρχία, την καταγγέλλει.

23.10.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ