Από: ΡΙΚ

Άρχισαν απόψε οι εργασίες του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Κυπρίων της Διασποράς

Άρχισαν απόψε οι εργασίες του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Κυπρίων της Διασποράς
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 22, 2023-21:31 View: 102

Με καλωσόρισμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, χαιρετισμούς από την Πρόεδρο της Βουλής, τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, τους Προέδρους της Πόμακ, της Πσέκα και της Νεπόμακ και ομιλία από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη άρχισαν απόψε οι εργασίες του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Κυπρίων της Διασποράς.

Απευθυνόμενη προς τους απόδημους, η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι ο ρόλος τους στο Κυπριακό είναι βαρύνουσας σημασίας, επισημαίνοντας ότι οι διασυνδέσεις τους με σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, αλλά και με οργανώσεις αποδήμων άλλων χωρών μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους αποδήμους για την ανιδιοτελή αγάπη και έγνοια τους για την Κύπρο και τον αγώνα τους για τερματισμό της κατοχή και επανένωση της.

Προεδρος Συνεδριο διασπορα.jpg

"Το κόμμα σας", είπε "είναι η Κύπρος, η πατρίδα μας, και ελπίζω και στην Κύπρο να ακολουθήσουμε τη δική σας συμπεριφορά στα μεγάλα εθνικά θέματα".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προανήγγειλε την ίδρυση "Μουσείου Διασποράς", που θα λειτουργήσει στην αρχή διαδικτυακά, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΝΠ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ