Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Γεωργίου για λήψη μέτρων ενθάρρυνσης για αποπληρωμή ανείσπρακτων ενταλμάτων

Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Γεωργίου για λήψη μέτρων ενθάρρυνσης για αποπληρωμή ανείσπρακτων ενταλμάτων
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 19, 2023-08:52 View: 67

Στη χθεσινή Κοινοβουλευτική επιτροπή Νομικών, συζητήσαμε για το πρόβλημα των ανεκτέλεστων ενταλμάτων. Μελετώντας το θέμα, διαπιστώσαμε τη διαχρονική αύξηση του ποσού των ανείσπρακτων ενταλμάτων από τις αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα από €135 εκατομμύρια που ανέρχονταν το 2012, φτάσαμε σήμερα τα ανείσπρακτα εντάλματα να υπερβαίνουν τα €300 εκατομμύρια.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει στη λήψη θετικών μέτρων που να ενθαρρύνουν την τμηματική πληρωμή των ενταλμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συμπολίτες μας.

Θα προτείνουμε στο αρμόδιο Υπουργείο τέτοια μέτρα με νενομισμένες και διαφανείς διαδικασίες έτσι ώστε να απαμβλυνθεί το πρόβλημα και να δώσουμε διεξόδους στους πολίτες που βρέθηκαν σε αυτή τη δεινή θέση. Η σύλληψη του οφειλέτη από την Αστυνομία θα πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο της Πολιτείας και μόνο για όσους αρνούνται ή αδιαφορούν να συμμορφωθούν.

19.10.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ