Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Γεωργίου μετά την Επιτροπή Νομικών

Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Γεωργίου μετά την Επιτροπή Νομικών
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 18, 2023-12:40 View: 69

Η είσπραξη των ενταλμάτων είναι συνυφασμένη με την αξιοπιστία και το κύρος της Δικαιοσύνης καθότι, εφαρμόζονται οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο αφενός και αφετέρου καταπολεμά τη κουλτούρα της αδιαφορίας και της ατιμωρησίας.

Μελετώντας το θέμα των ανεκτέλεστων ενταλμάτων διαπιστώσαμε την διαχρονική αύξηση του ποσού των ανείσπρακτων ενταλμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα το 2012 τα ανείσπρακτα εντάλματα ανέρχονταν στο ποσό των €135 εκατομμυρίων, το 2015 ανήλθε στο ποσό των  €203 εκ., το 2018 στο ποσό των €236 εκ., το 2021 στο ποσό των €285 εκ. ενώ σήμερα τα ανείσπρακτα εντάλματα  υπερβαίνουν τα €300 εκ.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων. Μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τμηματική πληρωμή των ενταλμάτων με δόσεις με νενομισμένες διαφανείς διαδικασίες όπου κρίνεται αναγκαίο, το μέτρο του συμψηφισμού οφειλών προς το Δημόσιο και άλλα μέτρα που να καταδείξουν ότι η σύλληψη του οφειλέτη από την Αστυνομία να είναι το έσχατο μέτρο της Πολιτείας.

Αποτελεί μονόδρομο η δημιουργία ενός ανεξάρτητου διοικητικού οργάνου  που θα επιδιώκει αποκλειστικά, δομημένα και αποτελεσματικά την επίλυση αυτού του διογκωμένου προβλήματος.  Μόνο έτσι θα επιδειχθεί αποφασιστικότητα στη είσπραξη των οφειλών  προς την πολιτεία.

 

18.10.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ