Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Γεωργίου, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων

Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Γεωργίου, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 17, 2023-12:17 View: 92

Το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα μας επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζαμε ήδη. Την απόρριψη του σχεδίου για κατ’οίκον φροντίδα στους γονείς και στις συζύγους των πεσόντων και αγνοουμένων της Τουρκικής εισβολής του 1974, με ετήσιο κόστος για τα δημόσια οικονομικά ύψους €500.000.

Αφού έλαβαν υπόψη, μας λέχθηκε, το δημοσιονομικό κόστος και το γεγονός ότι το σχέδιο για κατ’ οίκον φροντίδα, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισαν ως τιμητικό, δεν μπορεί να μεταφερθεί στους γονείς και συζύγους των πεσόντων και αγνοουμένων καθότι παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης για άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Αυτή είναι η πολιτική αντίληψη, η κοινωνική ευαισθησία και η πολιτική θέση της κυβέρνησης. Μία τετριμμένη λογιστική πρακτική, η οποία εκθέτει την Κυβέρνηση που διαπρέπει σε κοινωνική αναλγησία και έλλειψη συντονισμού μεταξύ των Υπουργών της ίδιας της Κυβέρνησης.

Τα συναρμόδια Υπουργεία, καλό θα ήταν, να υπογράψουν «ένα μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης» για τέτοιου είδους ευαίσθητα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την τιμή και την αξιοπρέπεια της ίδιας της πολιτείας απέναντι στις οικογένειες των συγγενών των πεσόντων και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974.

Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι.

17.10.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ