Από: ΕΛΑΜ

Τιμώντας Ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα 1955-59   

Τιμώντας Ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα 1955-59   
Δημοσιεύθηκε: Οκτωβρίου 15, 2023-15:56 View: 70

Αντιπροσωπείες του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκαν σε ετήσια Εθνικά Μνημόσυνα Ηρώων μας κατά την διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59.

Πολεμίδια:

Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Ήρωα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Νικόλαου Γιάγκου από την κατεχόμενη Ζώδια, ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου του 1958 βασανίστηκε μέχρι θανάτου και ξεψύχησε στον αστυνομικό σταθμό Λεύκας.

Εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστου Χρίστου στεφάνι κατέθεσε ο εκ των Αντιπροέδρων της Παράταξης μας Βαγγέλης Τσαγγαρίδης. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης, εκ μέρους της Επαρχιακής Ε.ΛΑ.Μ. Λεμεσού ο Αντρέας Νικολαΐδης και ο Δημοτικός μας Σύμβουλος στον Δήμο Λεμεσού Χάρης Νικολάου.

Παλώδια:

Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Ήρωα της ΕΟΚΑ Νίκου Ευαγόρου, ο οποίος στις 5 Οκτωβρίου του 1958, έπεσε μαχόμενος από πυρά βρετανών κοντά στο χωριό Φασούλα.

Εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Παναγιώτης Σάββα. Εκ μέρους της Επαρχιακής Λεμεσού κατέθεσε ο συναγωνιστής Κλείτος Μιχαήλ.

Λευκωσία:

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Λευκωσίας παρευρέθηκε στο Ετήσιο Εθνικό και Θρησκευτικό Μνημόσυνο του Ήρωα της ΕΟΚΑ Σπύρου Χατζηγιακουμή, εκ Κυθρέας, που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Αγία Βαρβάρα.

Ο Ήρωας πέρασε στο Πάνθεο των Ηρώων μετά από φρικτά βασανιστήρια από τους Άγγλους αποικιοκράτες. Δεν λύγισε, δεν μίλησε και δεν συμβιβάστηκε με τον κατακτητή. Παρέμεινε πιστός στον όρκο που είχε δώσει στο Ιερό Ευαγγέλιο για Απελευθέρωση της Κύπρου μας και Ένωση με την Μάνα Ελλάδα.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Τσαγγάρης. Μαζί του και ο συναγωνιστής Νεοκλής Ιωνά.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ