Από: KitasWeather

Έρχεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας με 40άρια+ μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο – Ανανεωμένες προγνώσεις

Έρχεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας με 40άρια+ μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο – Ανανεωμένες προγνώσεις
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 11, 2023-16:50 View: 80

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο 10ήμερο θα διατηρηθεί ο ηλιόλουστος γενικά καιρός στην περιοχή μας με κάποιες μέσες κυρίως νεφώσεις το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα αλλά και σκόνη (η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια). Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή αισθητή άνοδο το επόμενο τριήμερο καθώς εξαιρετικά θερμή αέρια μάζα από τη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει προοδευτικά την περιοχή μας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα γύρω στους 43-44 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Τρίτη (ημέρα Δεκαπενταύγουστου), με τα 40άρια+ ωστόσο να συνεχίζουν κυρίως στο εσωτερικό ενώ μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται στα μέσα της εβδομάδας και έπειτα, με τον υδράργυρο να φαίνεται πως θα κυμαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα γύρω στους 40 (+/-1) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα καταστεί είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32-35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες μέσες κυρίως νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 43 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 35-38 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες μέσες κυρίως νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 4-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 43 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία (ίσως και 44), γύρω στους 35-38 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη (ημέρα Δεκαπενταύγουστου), ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα πιθανόν να αιωρείται αραιή σκόνη αρχικά, η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 36-38 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 33-35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο ηλιόλουστος γενικά καιρός φαίνεται να διατηρείται. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, παραμένοντας γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης, θα συνεχίσει ο γενικά ηλιόλουστος καιρός ενώ η θερμοκρασία φαίνεται πως θα κυμαίνεται γύρω στους 39-40 (+/-1) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα δυτικά/νοτιοδυτικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα από την Κυριακή ενώ την ερχόμενη εβδομάδα οι άνεμοι θα ενισχυθούν ελαφρώς και στις υπόλοιπες περιοχές.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα μειωθούν πρόσκαιρα το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα σε χαμηλά επίπεδα, για να αυξηθούν και πάλι σε μέτρια επίπεδα από την Τρίτη και έπειτα. Στα παράλια, το σημείο δρόσου θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα (αναλόγως περιοχής και ημέρας).

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather