Ξεπέρασε το 60% η συνολική πληρότητα φραγμάτων – Υπερχείλιση μικρών φραγμάτων από εβδομάδας

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 3.040 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 41.401 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων ανέβηκε στο 60.5% σήμερα Παρασκευή από το 59.5% που ήταν μέχρι την Πέμπτη (13/01) ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 73.1%.

Η μέχρι στιγμής συνολική εισροή για μήνα Ιανουάριο είναι η 5η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας ενώ η συνολική εισροή από 1/10 μέχρι και σήμερα έχει πλέον ξεπεράσει τις συνολικές εισροές που πήραμε το προηγούμενο υδρολογικό έτος (36.098 Ε.Κ.Μ). Μέχρι τη Δευτέρα, εκτιμούμε ότι οι συνολικές εισροές για αυτό το υδρολογικό έτος θα κυμαίνονται από 45-49 Ε.Κ.Μ καθώς οι βροχές που παρατηρήθηκαν χθες Πέμπτη ήταν κατώτερες του αναμενόμενου.

Μιλώντας και με τον τεχνικό μηχανικό Α’ τάξης του ΤΑΥ κ. Μάριο Χατζηκωστή φαίνεται ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να πάρουμε την πληρότητα του στόχου του 75% για να είμαστε εξασφαλισμένοι από αποθέματα νερού για την φετινή και την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, αναμένεται η υπερχείλιση των μικρών φραγμάτων του Ξυλιάτου και της Αργάκας μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

H κεντρική εικόνα είναι από τον ποταμό Λιμνάτη που καταλήγει στο φράγμα του Κούρη και η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 11/01/2022.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο