Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ  θα συνεχίσει να πορεύεται προς την εκλογική διαδικασία στην βάση όσων προνοεί το καταστατικό του κόμματος και η ομόφωνη απόφαση της Κεντ...

3 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Είναι με λύπη που ενημερωθήκαμε από τον ηλεκτρονικό Τύπο ότι Ανακοίνωση Τύπου την οποία υπογράφει η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού αναφέρεται σε δήθεν παράνομη μεθόδευση του αυριανού εκλογικού αποτελέσματος.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ σημειώνει τα εξής:

  1. Αυθαίρετα και χωρίς καμία διαβούλευση με τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, ο νυν Πρόεδρός της συναγωνιστής Λεύκιος Δοράτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δεν υπογράφει ο ίδιος ο οποίος είναι και ο μόνος συντάκτης της, αλλά ως Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού. Προς απόδειξη τούτου οι διαμαρτυρίες μελών της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού για το περιεχόμενό της για το οποίο δεν ήταν ενήμεροι, καθώς και για το γεγονός ότι η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου και όχι σήμερα ώστε να ληφθεί τέτοια απόφαση.
  2. Το μητρώο μελών είναι ευθύνη της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων και ανοίγεται ενώπιον όλων πριν από την εκλογική αναμέτρηση ώστε να μην υπάρχουν αλλοιώσεις.
  3. Οι απειλές που εκτοξεύει ο συναγωνιστής Λ. Δοράτης περί κακουργήματος αποτελούν δημόσια απόδειξη του κλίματος εκφοβισμού που κάποιοι δημιουργούν προσπαθώντας να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα. Εάν αυτό δεν τους ικανοποιήσει προφανώς θα ακολουθήσουν σχετικές καταγγελίες και ψευδείς δηλώσεις όπως είδαμε και στην περίπτωση της Συνδιάσκεψης Πάφου. Εάν τους ικανοποιήσει δεν θα πράξουν τίποτα. Τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ  θα συνεχίσει να πορεύεται προς την εκλογική διαδικασία στην βάση όσων προνοεί το καταστατικό του κόμματος και η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου 2021.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο