Το ΑΚΕΛ στηρίζει τον αγώνα των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για τον ΑΚΑΜΑ

11 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Το ΑΚΕΛ στηρίζει τον αγώνα των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για τον ΑΚΑΜΑ

Δήλωση Χριστίνας Νικολάου, Επικεφαλής Γραφείου Περιβάλλοντος ΑΚΕΛ

Η κοινή διακήρυξη  για την προστασία του ΑΚΑΜΑ που κατατέθηκε ενώπιων μας  από περιβαλλοντικές οργανώσεις μέλη της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου βρίσκει το ΑΚΕΛ σύμφωνο.

Εδώ και χρόνια το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει τις προτάσεις του και το όραμα του για τη χερσόνησο του ΑΚΑΜΑ ενώπιων της πολιτείας και της  κοινωνίας.

Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση απέδειξε και σε ότι αφορά τον ΑΚΑΜΑ, ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα υπερτερούν της προστασίας του περιβάλλοντος.

Απαιτούμε ένα ευρύτερο συνολικό σχεδιασμό για τον Ακάμα . Σχεδιασμό ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τις  κοινότητες της περιοχής με έργα ανάδειξης της παραδοσιακής πολιτιστικής και φυσικής ιδιαιτερότητας και ομορφιάς των κοινοτήτων αυτής της ξεχωριστής περιοχής, και όχι τον κατατεμαχισμό όπως προωθείται αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ.

Στηρίζουμε και συνυπογράφουμε λοιπόν,  τα αιτήματα για Κήρυξη ολόκληρης της Χερσονήσου Ακάμα σε Εθνικό Πάρκο, με άρση των αυθαίρετων επεμβάσεων και τερματισμό των επιβλαβών δραστηριοτήτων, εντός ή/και πλησίον του ΕΔΠ Ακάμα και των προστατευόμενων περιοχών καθώς και την απαλλοτρίωση των περίκλειστων ιδιωτικών περιουσιών που εμπίπτουν εντός του ΕΔΠ Ακάμα, την κήρυξη τους σε κρατική δασική γη και ένταξη τους στο ΕΔΠ Ακάμα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όπως και όλα τα υπόλοιπα σημεία της διακήρυξης ( η οποία επισυνάπτεται).

Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας όλα τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια του οργανωμένου περιβαλλοντικού κινήματος του τόπου. Η προστασία του ΑΚΑΜΑ αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

25/05/2021

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο