Τη βεβήλωση της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας κατήγγειλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

2 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Πεμ, 21 Απρ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 είχε ως αποτέλεσμα την καθήλωση των πολιτικών εξελίξεων της Ελλάδας, την αποδυνάμωσή της στο διεθνές διπλωματικό πεδίο και τη ριζική ανατροπή της πορείας του κυπριακού, υπονομεύοντας τις προοπτικές που παρουσιάζονταν εκείνη την εποχή για επίλυσή του.


Η αλλοπρόσαλλη και αντιφατική πολιτική που εφάρμοσαν οι πραξικοπηματίες, με τις τραγικές ενέργειες, τα μοιραία λάθη, τις ασυγχώρητες αδυναμίες και παραλείψεις, με αποκορύφωμα τις εθνικές προδοσίες επέτρεψαν στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο, με όλα τα τραγικά συνεπακόλουθα που ακόμη καθημερινά βιώνουμε.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τόσο τα διδάγματα της σημερινής μαύρης επετείου αλλά παράλληλα ούτε και να θεωρούμε δεδομένη τη δημοκρατία εφόσον είναι αυτή καθαυτή η τραγική εμπειρία της χούντας των Αθηνών που δημιουργεί την απαιτούμενη αναγκαιότητα για επικράτηση της εθνικής ομοψυχίας και άρα του απόλυτου σεβασμού στη δημοκρατία.


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το κόμμα που συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση και επικράτηση των δημοκρατικών αρχών, διακηρύττει με αίσθημα ευθύνης ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει κα να αγωνίζεται με συνέπεια για τις αναπαλλοτρίωτες αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας ως υπέρτατων αγαθών μιας ευνομούμενης πολιτείας.

21.4.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο