Συννεφιασμένος καιρός με σταγόνες λάσπης/τοπικές λασποβροχές – Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών και αύριο

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα με κέντρο την Ελλάδα ευνοεί την μεταφορά αυξημένων υψηλών/μέσων νεφώσεων και σκόνης μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια σήμερα Σάββατο ενώ θα παρατηρούνται λίγες σταγόνες λάσπης/ελαφριές λασποβροχές. Αύριο Κυριακή, το κλειστό χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών ενώ ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα θα εκτοπίσει σταδιακά την σκόνη ανατολικότερα. Την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται ηλιόλουστος καιρός ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Σήμερα Σάββατο, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα με κέντρο την Ελλάδα ευνοεί τις αυξημένες υψηλές/μέσες νεφώσεις όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα ενώ παρατηρούνται λίγες σταγόνες λάσπης. Τις επόμενες ώρες θα παρατηρηθούν και τοπικές ελαφριές λασποβροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νότιο/νοτιοανατολικό 1/2 του νησιού. Στην ατμόσφαιρα αιωρείται σκόνη, η οποία όμως είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμερα πάνω από την επιφάνεια.

Δορυφορική εικόνα (10:15)

Παρόλο που θερμότερη αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή μας, η θερμοκρασία στην επιφάνεια θα σημειώσει μικρή πτώση σε σχέση με χθες Παρασκευή λόγω της αυξημένης νεφοκάλυψης για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στου&sigmaf...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο