Συνεχίζονται τα διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο

1 χρόνο πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Συνεχίζονται τα διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ενημερώνει ότι τα διαδικτυακά μαθήματα για μαθητές και μαθήτριες συνεχίζονται αυτό το Σάββατο, 10 Απριλίου 2021, από τις 10:00π.μ. μέχρι τις 12:00 μ., με θέμα την Οδική Ασφάλεια. H συγκεκριμένη θεματική απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, οι οποίοι/ες μπορούν να την παρακολουθήσουν στον σύνδεσμο: http://bit.ly/moec-02

Τα στελέχη του Γραφείου Πρόληψης, Διαφώτισης, και Μελετών του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Κύπρου και ο Σύμβουλος της Υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Οδικής Ασφάλειας κ. Ιάσων Σενέκκης θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία και θα επεξηγήσουν τους βασικότερους παράγοντες πρόκλησης οδικών συγκρούσεων. Οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν συμβουλές προς τους μαθητές και μαθήτριες για την ασφαλή διακίνησή τους στο οδικό δίκτυο ως πεζοί, επιβάτες και οδηγοί οχημάτων. Επιπλέον, θα δοθούν πληροφορίες για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις πρόνοιες της νομοθεσίας σχετικά με την έκδοση άδειας οδηγού.

Στη διάλεξη θα συμμετάσχουν, επίσης, και οι δύο Πρέσβειρες Οδικής Ασφάλειας για το 2021, κα Μαρίνα Κυριάκου και κα Ραφαέλα Μιλτιάδους. Η κα Κυριάκου θα αναλύσει θέματα ασφαλούς διακίνησης στο οδικό δίκτυο με το ποδήλατο μέσα από τη γνώση και την προσωπική της εμπειρία ως Δημάρχου Ποδηλάτου Λευκωσίας. Η κα Ραφαέλα Μιλτιάδους θα αναλύσει τη σημαντικότητα της ασφαλούς διακίνησης των πεζών και των ανθρώπων με αναπηρίες στο οδικό δίκτυο και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι/ες στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Κύπρο.

Η διάλεξη θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Προέδρου του του  Ιδρύματος «Γ. Μαυρίκιος» κας Λένας Κατελάρη, με θέμα την καλλιέργεια και βελτίωση της οδικής συνείδησης των νέων μας.

 ΙΠ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο