Συνεχίζονται οι δεντροφευτεύσεις της πρωτοβουλίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, 1 εκατομμύριο δέντρα για όλη την Κύπρο

2 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 
Τρι, 19 Απρ 2022

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Συνέχεια στο έργο της έδωσε η πρωτοβουλία «1 εκατομμύριο δέντρα σε όλη την Κύπρο», με άλλες τέσσερις δεντροφυτεύσεις. Η πράσινη συμφωνία του Δημοκρατικού Συναγερμού πραγματοποίησε πρωινή δεντροφύτευση το Σάββατο 9 Απριλίου στο Παλιομέτοχο σε συνεργασία με τη ΝΕΔΗΣΥ Λευκωσίας και Παλιομετόχου όπου φυτεύτηκαν 500 νέα δεντρύλλια.

Την ίδια μέρα μάλιστα, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, σε συνεργασία με τον σύνδεσμο γονέων του σχολείου. Όπως ανάφερε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Δήμος Γεωργιάδης, τα νέα αυτά δέντρα φυτεύτηκαν με στόχο στο σύντομο μέλλον να προσφέρουν σκίαση στην αυλή του σχολείου για τους μαθητές. Στη δεντροφύτευση συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών του Δημοτικού που ήρθαν με τους γονείς τους για να συμμετέχουν σε αυτή την περιβαλλοντική γιορτή. Η ομάδα της πρωτοβουλίας έδειξε στα μικρά παιδιά τον σωστό τρόπο φύτευσης των δέντρων και είδαν με ικανοποίηση τους μαθητές να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως αναφέρθηκε επίσης, ένας από τους κύριους στόχους της πρωτοβουλίας είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής κουλτούρας στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, κάτι το οποίο παρατηρήθηκε έντονα στις τελευταίες δεντροφυτεύσεις όπου συμμετείχαν κυρίως νέοι.

Επιπλέον, την Κυριακή 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη δεντροφύτευση στην Ορμήδεια της Λάρνακας, όπου συμμετείχε ο Βουλευτής Λάρνακας Πρόδρομος Αλαμπρίτης. Σε συνεργασία με το κοινοτικό συμβούλιο της περιοχής και αρκετών εθελοντών φυτεύτηκαν πέραν των 500 νέων δεντρυλλίων.

Τέλος, το μεσημέρι της 10ης Απριλίου, σε δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα σε συνεργασία με την ΓΟΔΗΣΥ και την ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου, φυτεύτηκαν συνολικά 100 νέα δέντρα, μεταξύ άλλων ελιές, κυπαρίσσια και πεύκα. Στην δεντροφύτευση συμμετείχε και ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, οι βουλευτές Αμμοχώστου Νίκος Γεωργίου και Γιώργος Κάρουλλας και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου ο οποίος ευχαρίστησε την νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον επικεφαλής της πρωτοβουλίας Δήμο Γεωργιάδη, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου και την ΓΟΔΗΣΥ. Όλοι μαζί έστειλαν το μήνυμα για μια πράσινη, βιώσιμη Κύπρο όπου οι πολίτες της θα σέβονται το περιβάλλον στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

19.4.2022

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο