Συνεχίζεται η υλοποίηση δράσεων της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων

2 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Συνεχίζεται η υλοποίηση δράσεων της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων

Υπογραφή Μνημονίου: Λειτουργία Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Οργανισμού Hope for Children στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου 

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ), ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου κ. Χρίστος Χρίστου και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Hope for Children Mr. Joseph Borghese, υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας, στην παρουσία του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Η υπογραφή του Μνημονίου οδηγεί στην υλοποίηση μίας ακόμα σημαντικής δράσης της ΕΣΑΟΚ, η οποία εστιάζει κυρίως στις υπηρεσίες προς τα παιδιά των ορεινών κοινοτήτων και τις οικογένειές τους, με τη λειτουργία Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής. Το συγκεκριμένο Κέντρο έρχεται να συμπληρώσει τα άλλα τρία προγραμματισμένα Κέντρα που θα λειτουργήσουν σύντομα σε συνεργασία του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά και άλλων δράσεων που θα ανακοινωθούν εντός των ημερών και έχουν ως στόχο να παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης στα παιδιά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το Κέντρο στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου θα εστιάσει, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της ΕΣΑΟΚ αλλά και των Προγραμμάτων του Hope for Children, σε δράσεις εντός των σχολικών μονάδων της περιοχής, σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες κι εργαστήρια που αφορούν την προσωπική κι εκπαιδευτική πορεία των μαθητών/τριών, σε σεμινάρια και διαλέξεις προς τους γονείς και κυρίως θα στοχεύσει σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και στην προαγωγή της ενδυνάμωσης και της ψυχικής ανθεκτικότητας, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν την προσωπικότητα, την επαγγελματική ευελιξία και προσαρμοστικότητα αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων συνεχάρη το Hope For Children και ιδιαίτερα τον Διευθυντή και τους συνεργάτες του για τις υπηρεσίες τους προς τους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων και δη στα παιδιά, καθώς επίσης τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου για την παραχώρηση του κτηρίου. Παράλληλα, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την εποικοδομητική συνεργασία.

Ακολούθως, τόνισε ότι το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων θα συνεχίσει, με προγραμματισμό και όραμα, να υλοποιεί την ΕΣΑΟΚ και τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΕΧ/ΣΧ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο