Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με εκπροσώπους των συνδέσμων ΠΑΣΙΣΤΕ, ΣΑΙΣΤΕΚ και άλλων Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ | 

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με εκπροσώπους των συνδέσμων ΠΑΣΙΣΤΕ, ΣΑΙΣΤΕΚ και άλλων Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΣΙΣΤΕ), του Συνδέσμου Αναγνωρισμένων Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΑΙΣΤΕΚ), καθώς και με αριθμό εκπροσώπων άλλων Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από πλευράς Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος και η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους/ες για ενδεχόμενη Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την εγγραφή φοιτητών/τριών από τρίτες χώρες σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άκουσε τις απόψεις τους επί του θέματος.

Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε, επίσης, τους εκπροσώπους των Συνδέσμων και των Σχολών για τις γενικές γραμμές και τους άξονες του νομοσχεδίου που προετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας για τις Σχολές Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Υπουργός σημείωσε ότι το προσχέδιο του νομοσχεδίου θα κοινοποιηθεί για διαβούλευση.

ΙΠ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο